annonse

Birkebilla i Hakkebakkeskogen

ETTER FORESTILLINGEN: ETTER FORESTILLINGEN: Anne Svendsen og Iren Sommerset kunne smile fornøyd sammen med alle medvirkende etter en vellykket premiære. (Foto: )

Hvis du lurer poå hvor Hakkebakkeskogen befinner seg så kan vi opplyse at i disse dager ligger den på Birkeland. Alle dyrene er der også.

  • Kurt Stangeby Red@lp.no

Valstrand Kulturarena er ikke offisielt åpnet enda, men Birkebilla Musikkteater kunne, sammen med Birkenes Ungdomslag, prøvekjøre arenaen onsdag kveld. Da var det premiere på "Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen". Det var ingen ledige plasser å oppdrive. Publikum, spesielt den yngre delen, var veldig engasjert under forestillingen. Klatremus (Jon Sandåker) og Morten skogmus (Fillip André Nygård) fikk virkelig fart på folk i salen.

Seks forestillinger kjøres i disse dager med den populære Egner-forestillingen. Selv om arbeidet med oppsettingen ikke tok til før i november, og sceneprøvene kun for kort tid siden, ble det en forestilling som det står respekt av. Mange barn og unge la sin sjel i rollene sine. Mange voksne hadde også lagt ned mye arbeid for at dette skulle bli så vellykket som mulig.

Livet i Hakkebakkeskogen er ikke så enkelt. Der spiser man hverandre. Det foregår en kamp mellom det onde og det gode, akkurat som i den virkelige verden. I Egners skog får handlingen en lykkelig slutt, slik er det ikke alltid i verden utenfor.

Skummelt og morsomt

For de minste ble det nok litt skummelt når Mikkel Rev og Petter Pinnsvin snakket om å spise de små musene. Da kunne det høres litt sår gråt imellom benkeradene.

På første rad satt en liten søskenflokk. De var enige om at det var en stor opplevelse. Sara Brennsæter synes det var både spennende og morsomt. Broren Jonas var ikke redd selv om det var mer spennende enn barne-tv. Eldstesøster Julie var enig med sine to søsken, men hun ga også uttrykk for at skuespillerne var svært flinke.

Latteren satt løst i amfiet helt fra Mikkel Rev (Christian Hestø) i åpningsscenen prøvde å få tak i en musestek og til den store avslutningsscenen med festen i skogen etter at Brumlemann (Katrine Lovise Bakke) er funnet og Bamsefar (Erling Aasen) feirer sin 50 årsdag. Tidligere fiender er etterhvert blitt venner og vel forlikte.

De velkjente scenene i stykket er uforglemmelige også med disse amatørene i rollene. Pepperkakebakingen hos Bakermester Harepus (Jonas Fjeldstad) og Bakergutten (Anette Lyngbø) er like morsomt selv om man som voksen har sett det mange ganger før. Selv om elgen (Alfred Kylland) ikke har så mange replikker setter han preg på stykket med sitt morsomme utseende og undelige gange.

Trives sammen

Hele ensemblet gjorde en solid jobb, de fungerer godt sammen og det kunne regissøren, Anne Svendsen, etter forestillingen, skrive under på. Hun takket alle sine hjelpere, de voksne, og alle barn og unge som står på for å få dette til å fungere.

Innbyggerne i Birkenes kan være glad for at de har en slik gjeng som står på for å gi bygda det ene kulturinnslaget etter det andre. Både barn og voksne i kommunen må bare sørge for å benytte anledningen til å få sett hvordan livet er i Hakkebakkeskogen om dagen.Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone