drar i gang

drar i gang: Fra venstre Jan Erik Tandberg, Trond Andreassen, Svein Gunnufsen og Tor Otto Andersen gjenoppliver Lillesand jazz- og bluesklubb. Konsertsted blir i lokalene på Fiskebrygga.

Blåser liv i bluesklubben

For 20–25 år siden var det stor aktivitet i blues- miljøet i Lillesand. Nå stables Lillesand jazz- og bluesklubb på beina igjen, og det satses friskt.

Mest lest på lp.no denne uka

–Vi satser på konsert en gang i måneden med kjente navn. Og så blir det kanskje noen konserter utenom, sier Svein Gunnufsen, som også var med i forrige utgave av Lillesand jazz- og bluesklubb.

I styret er foruten Gunnufsen, Trond Andreassen, Jan Erik Tandberg, Tor Otto Andersen og Elisabeth Dahl.

– Jeg jobber så mye i Lillesand nå at jeg bestemte meg for å prøve å dra i gang klubben igjen. Jeg har hatt dialog med Trond i alle år, og Tor Otto er en troende bluesmann som er en utrolig viktig støttespiller med plassen her. Det er alfa og omega for å få til noe, sier Gunnufsen fornøyd.

Og det blir på Fiskebrygga hos Tor Otto Andersen konsertene arrangeres.

–Det er plass til rundt 100 her til sammen, sier Andersen.

Første konsert er lørdag 29. september. Da er det Captein Knut and his cabin crew som kommer.

– Captein Knut heter Marius Dypvik og er en utrolig dyktig musiker, og det blir et veldig bra show. Vi oppfordrer på det sterkeste at folk kommer på konserten og tegner seg som medlemmer, sier Svein Gunnufsen.

Trond Andreassen forteller at jazz- og bluesklubben skal tilknyttes Norsk Bluesunion som har over 70 klubber på medlemslisten.

– Vi ønsker å skape et godt musikkmiljø og skape en kultur, sier Andreassen, som er hovedansvarlig for bookingen.

Tilbake i den gamle jazz- og bluesklubbens glansdager hadde man over 250 medlemmer.

– I starten på LillesandsDa’ene var vi med og åpnet opp hele Havnetomta for konserter, og vi fikk mange store artister hit i den perioden, minnes Gunnufsen, som håper på like mange medlemmer når klubben startes opp igjen.

Styret er opptatt av å ha et samarbeid med andre utelivsaktører i byen, som for eksempel Hotel Norge.

–Det er viktig på et lite sted at vi ikke legger arrangementer på samme tidspunkt og heller prøver å trekke litt folk fra flere kanter, sier Svein Gunnufsen.

Jazz- og bluesentusiastene røper at de sysler med tanken om å lage en festival. Tidspunktet vil i tilfelle bli tidlig på sommeren, før de andre festivalene.

–Det hadde jo vært ideelt med havna. Vi kunne for eksempel arrangere bluescruise, smiler Gunnufsen.

Plassen utenfor Fiskebrygga er mange ganger tidligere brukt som konsertområde, og bluesklubben har planer om å ha større konserter og da ta i bruk hele området.

– Tulla Fjeldal er utrolig positiv til slike arrangementer. Hun eier halvparten av plassen, sier Tor Otto Andersen, og gjengen er helt enige om at Tulla må bli Lillesand jazz- og bluesklubbs første æresmedlem.

Styret håper jazz- og bluesglade lillesandere vil melde sin interesse, og de vil også sette pris på eventuelle interesserte sponsorer.

 

Været

Levert av
yr.no

Sponset av