annonse

Forbereder FM-avskjed

RADIOENS TID ER IKKE OVER
RADIOENS TID ER IKKE OVER: – De som tror radioen tilhører fortiden tar feil, fastslår Trina Lovisenro. Hun stiller ut gamle radioapparater i forbindelse med slukkingen av FM-nettet.
ER DU FORBEREDT?
ER DU FORBEREDT?: 21. juni slukkes FM-nettet.

Trine Lovisenro ved Expert har startet nedtellingen til slukkingen av FM-nettet. Det gjør butikken med en utstilling av gamle radioapparater.

Thor Børresen

Overgangen til DAB er i full gang. I juni er det vår tur. 21. juni forsvinner NRK fra FM-båndet og 15. september forsvinner også de kommersielle kanalene.

– Det er en epoke som er over. Vi markerer dette med en utstilling over gamle radioapparater. Samtidig som vi gleder oss til DAB-en er det jo mye nostalgi knyttet til det gamle. Hvem husker ikke at man satt og hørte på barnetimen i oppveksten? Spør butikkeieren på Lillesand Senter, som opplever at de gamle radioapparatene fenger blant kundene.

I utstillingsvinduet finner vi Tandbergs Sølvsuper som er Noregs mest solgte stueradio. Mange drar også kjensel på Radionettes klassiske Kurér og det er også noen mer sjeldne eksemplarer. Telefunkens Opal ble solgt like før krigen til den nette sum av 198 kroner.

– Vi har hentet frem litt fakta om hver radio, hvor de ble produsert, hvilke år de var i salg og prisen. Det er jo litt gøy, smiler butikkinnehaveren og legger til at radioer i 2017 er billig sammenlignet med de eksemplarene hun viser frem i sin lille minneutstilling.

– Radio var tidligere en større investering for mange. Det var jo et møbel hele familien samlet seg om. Nå er det jo vanlig å ha en radio i hvert rom. Prisen er en helt annen nå, men jeg må få si at jeg er imponert over den lyden det er i mange av de gamle apparatene. Det var skikkelig kvalitetsprodukter, ingen tvil om det, vurderer hun.

– De fleste av radioene tilhører vår engasjerte medarbeider Ingvar Hareland, men vi har også lånt radioer av kunder som synes dette er artige greier, sier Lovisenro som merker at overgangen til DAB er noe som engasjerer

– Det er jo fortsatt litt tid til NRK forsvinner, men folk vil jo helst ha alt på plass i god tid. Vi opplever at mange er opptatt av dette og vi får mange spørsmål både når det gjelder hjemmeradio, men spesielt bilradioer, sier hun og legger til at anbefalingene kan variere. Noen bør skaffe seg nye apparater, mens andre kan greie seg med en adapter.

– Vi rådgir så godt vi kan og hjelper også til med montering, forteller Lovisenro, som kan fortelle at det er delte meninger i kundemassen om overgangen til DAB. Hun har selv også blandede følelser.

– Nå er det bestemt og signalene tyder på at dette er fremtiden for flere land, men så kan det jo diskuteres om det var lurt av Norge å være i første rekke, men det vil ikke jeg begi meg inn på. Blant kundene er det de som synes det er trist å skulle bytte ut radioen de er blitt komfortable med, mens andre synes det er spennende med noe nytt, og ikke minst de mange nye kanalene de får tilgang til. Nå kan vi velge rene musikkanaler, nyheter eller underholdning alt etter hva vi interesserer oss for. De som tror at radioen tilhører fortiden tar feil, slår Trina Lovisenro fast med stor overbevisning.

thor@lp.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone