annonse

Hermanos synger Taube

Klare
Klare: Hermanos er i ferd med å finpusse før konserten 10. mars. (Foto: )
: (Foto: )

Det er Evert Taube som gjelder i sjømannsforeningens lokaler for tiden. Mannskoret Hermanos ligger i hardtrening til årets store konsertbegivenhet på Hotel Norge.

Thor Børresen

– Tiden begynner å bli knapp. Nå er det viktig at alle holder seg friske og kommer på øvelsene, formante dirigent Tor Flaa på tirsdagens øvelse.

Gode forberedelser

Konserten på Lillesand Hotel Norge går av stabelen 10. mars og Flaa kan røpe at det lokale sjømannskoret har jobbet med programmet en tid. Og så er Taube fra før av en av korets store favoritter.

Også dirigenten selv har gjort mye Taube i sin karriere. Han har arrangert flere tekster av den svenske legenden og koret kan røpe at det blir solopartier med Tor Flaa også under årets konsert. Det samme blir det med den innarbeidede duoen Dag Ellefsen og Finn Bendixen.

– Jeg tror det blir en fin konsert med mye godt humør, sier dirigent Flaa, mens Beate Holm Tøpfer på hotellet kan fortelle at billettene er i ferd med å bli revet bort. Det er sjeldent man har så godt forhåndssalg på en konsert.

God interesse

– Jeg tror faktisk det blir utsolgt, smiler hotelldirektøren. Samme budskap formidlet Bendixen til sine korkollegaer under tirsdagens øvelse. Da fikk kormedlemmene streng beskjed om at fristen for å reservere billetter til konserten gikk ut onsdag. Etter det kunne trubaduren ikke lenger garantere verken konsertbillett eller fiskesuppe.

Tor Flaa forteller at det blir en konsert av godt Hermanos-merke, men selvfølgelig med en liten overraskelse eller to. Sangene begynner å sitte og med litt finpuss regner koret med å toppe formen 10. mars.

– Da skal vi være klare, forsikrer kormedlemmene og gir Lillesands-Posten noen utvalgte smakebiter.

Hermanos ble startet i 1994. Tor Flaa har dirigert koret siden 2005. Da sa han ja til å hjelpe koret i en overgangsfase. Det som var ment å være et halvårlig engasjement har nå vart i 12 år.

thorb@lp.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.