annonse

I kveld er det premiere

PEPPERKAKER: PEPPERKAKER: Hare bakergutt (Anette J. Lyngbø) baker kaker under oppsyn av Bakermester hare (Jonas Fjeldstad). Det vet vi jo bærer galt av sted. (Foto: )

I kveld er det alvor for gjengen som de siste månedene har øvet jevnt og trutt på tekster og sanger til "Dyrene i Hakkebakkeskogen" som Birkebilla Musikkteater setter opp. Da er det premiere.

  • Karl Otto Tønnessen

Og premierenerver har nok både den ene og den andre hatt i noen dager nå. Da Lillesands-Posten var på øvelsen fredag kveld, var stemningen tålig kaotisk til tider. Men tekstene kunne de unge (og voksne) skuespillerne. Sangene også. Og med de flotte og ekte Egner-inspirerte kulissene er det ingen tvil om at de annonserte forestillingene vil bli flotte opplevelser.

Birkebilla Musikkteater er en institusjon innen Birkenes Ungdomslag, og har aktivisert 100-vis av barn og unge i de årene de har eksistert. Noen veteraner har vært med siden 1997 da teatergruppen ble startet, og i stykket de valgte å sette opp i år, er det også flere voksne aktører med. NAV-sjef Erling Åsen er for eksempel Bamsefar, mens godt voksne Odd Inge Haugen gjør en imponerende Petter pinnsvin.

"Dyrene i Hakkebakkeskogen" er en Torbjørn Egner-klassiker de aller fleste kjenner fra sin egen skoletid. Den ble skrevet og utgitt i 1953, og Birkebilla Musikkteater har virkelig bestrebet seg på å gjøre forestillingen så autentisk som mulig. Både kostymer og kulisser er som klippet ut av barneboka. Kulissemaler med skjeiv Egner-pensel har vært bytgdas egen kunstner, Svenn Hansen, mens ivrige Ungdomslagsmedlemmer og mødre til unge aktører flittig har sydd og kreert kostymene.

Onsdag, torsdag er det lagt opp til en fremføring hver kveld, mens det blir to forestillinger på lørdag, og en på søndag.
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.