annonse

Matpris-nominert

Nominert
Nominert: Nominert: Slakter Eides lammepølse er blant 24 produkter som kjemper om pris i åtte forskjellige kategorier.

Slakter Eide er i finalen i matkonkurransen Det norske måltid med sin lammekølle. Produktet kjemper med to andre i kategorien kjøtt – naturell.

Sindre Haugen Mehl

Slakter Eides lammekølle er en av 24 produkter som er tatt ut til finalen under Det norske måltid.

Finalistene dekker hele landet og ble valgt ut av en jury på Matstreif i Oslo forrige helg.

I juryen sitter mesterkokk Terje Ness, Einar Risvik fra Nofima, Trine Sandberg fra Trines matblogg, Christer Rødseth fra det norske junior-kokkelandslaget, Jørn Lie fra Gamle Raadhus Restaurant og Francisca Witsø fra Fursetgruppen.

Lammekølla skal konkurrere med to andre produkt i kategorien årets kjøtt- naturell. De andre finalistene i kategorien er ”Heil Lårsteik Black Turkey” fra Økodrift Homlagarden i Hordaland og Høyfjellsrein – ytrefilet fra Nortura, Jotunheimen og Valdres.

Produktene er vurdert etter smak, konsistens, utseende og regional forankring. Vinnerne vil bli kåret under en stor festaften på Årets Måltid i Stavanger 8. januar.

Slakter Eide er den eneste deltakeren fra Sørlandet som kjemper om de gjeve prisene.

– Vi er stolte over å få være med å løfte frem så mange flotte råvarer og dyktige produsenter, sier daglig leder Kristin Austigard i arrangørselskapet iPax Mat, ifølge en pressemelding.

Slakter Eide har tidligere blitt nominert i samme konkurranse for sin elgpølse.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.