annonse

– Skjærgårdsperle for allmennheten

Speidere
Speidere: Ingrid Marie Skibelid og Tobias Danielsen koste seg på Slåttholmen. (Foto: )
Friluftsleder
Friluftsleder: Friluftsveileder Janne Johansen i Midt-Agder Friluftsliv håper mange flere får øynene opp for Slåttholmen. (Foto: )
Livredning
Livredning: Padleklubben ved Per Aage Gabrielsen og Anne Henriette Schanke demonstrerte livredning med kajakk. (Foto: )
På tur
På tur: Steffi og Jonas Kiedaisch på natursti. (Foto: )
Åpen dag
Åpen dag: Slåttholmen er åpen for alle og blir bare mer og mer tilgjengelig. I hele sommer skal det være bemannet kiosk på øya, og snart blir det overnattingsmuligheter på kystledhytte. (Foto: )
Sup
Sup: Eivind Bjorå viste fram kunster på sup-brettet. (Foto: )
Populært
Populært: Speiderne organiserte ulike speiderleker. Her får Siem prøve seg. (Foto: )

Lørdag ble det arrangert åpen dag på Slåttholmen. Målet er at flere skal få øynene opp for Lillesands «ukjente» perle».

Sindre Haugen Mehl

Åpen dag på Slåttholmen er et samarbeid mellom Midt-Agder Friluftsråd, Røde Kors, speidergruppa, padlegruppa, Sup og Stup, Lillesand kommune og seilforeningen.

Slåttholmen var fram til 2014 i privat eie, men etter at kommunen fikk kapital til å kjøpe øya har mye blitt gjort for å åpne opp den flotte skjærgårdsperlen som ligger kun et steinkast fra Luntevika og Skuggevik.

– Det har blitt gjort en formidabel dugnadsinnsats. Mye skog og kratt har blitt ryddet, vi har fått på plass toalett og malt hyttene. Det har også blitt laget bolter i påvente av bryggeanlegg, sier friluftsveileder Janne Johnsen i Midt-Agder Friluftsråd.

Mange planer

Hun sier det er store planer for Slåttholmen.

– Det blir bemannet kiosk på den ene hytta seks uker i sommer. Etter hvert skal den andre hytta innlemmes i Kystled-konseptet, slik at den kan brukes til overnatting for allmennheten. Vi har også fått midler og de nødvendige tillatelsene til å koble de to bryggeanleggene på hver sin side av hytta sammen, sier hun.

I år var første gang det ble arrangert åpen dag på øya, og det var mange aktiviteter for store og små. Speiderne arrangerte speiderleker, Røde Kors demonstrerte førstehjelp, det var natursti, grilling og muligheter for å prøve kano og sup-brett.

– Det er en kjempefin øy med mange friluftsmuligheter. Vi har vært her mange ganger, sier Tobias Danielsen (10) og Ingrid Marie Skibelid (10).

– Vi gjør dette for å selge Slåttholmen inn til lokalbefolkningen. Det er nok fortsatt mange lillesandere som ikke har vært her, sier Johnsen.

Mye å by på

Hun håper mange får øynene opp for idyllen og sier øya har mye å by på.

– Det er en fantastisk holme med fine turmuligheter, en skikkelig perle i leia. Det finnes kulturminner her, og ved hjelp av en utrolig dugnadsinnsats har Slåttholmen gått fra å være stengt og igjengrodd til å bli innbydende og tilgjengelig, sier hun.

sindre@lp.no


Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.