STOLTE VINNERE

STOLTE VINNERE: Kaja Gray Karlsen (f.v.), Sofie Knutsen og Mathilde Vestøl Tjelta forventet ikke å gå til topps i skrivekonkurransen. De fikk utdelt diplom og pengepremie på ungdomsskolen tirsdag.

Storeslem i nynorsk-konkurranse

Kaja Gray Karlsen, Mathilde Vestøl Tjelta og Sofie Knutsen gikk til topps i Mållaget på Agders stilkonkurranse i nynorsk.

IMPONERT

IMPONERT: Jentenes norsklærer, Ingrid Mørk Stoveland.

JUBEL

JUBEL: Entusiastiske jubelbrøl fylte storsalen på ungdomsskolen da Kaja Gray Karlsen ble kåret til vinneren.

IMPONERT

IMPONERT: Jentenes norsklærer, Ingrid Mørk Stoveland.

JUBEL

JUBEL: Entusiastiske jubelbrøl fylte storsalen på ungdomsskolen da Kaja Gray Karlsen ble kåret til vinneren.

Mest lest på lp.no denne uka

Jubelen sto i taket blant niendeklassingene på Lillesand ungdomsskole da tre jenter fra samme klasse kapret første-, andre- og tredjeplassen i Mållagets stilkonkurranse i nynorsk.

De kastet seg på skrivingen da deres norsklærer, Ingrid Mørk Stoveland, anbefalte stilkonkurransen for klassen. Elevene kunne velge mellom fortelling eller intervju, avisartikkel, kåseri eller valgfri sjanger med oppgitt tema.

Kaja Gray Karlsen tok førsteplassen med en tekst om hvordan noen få ord kan endre livet fullstendig. Gjennom perspektivet til en ung gutt forteller hun om hvordan et kjærestepar påtar seg en enorm utfordring.

På andreplass kom Mathilde Vestøl Tjelta, som hadde valgt oppgaveteksten «Brent barn skyr ilden». Hun har skrevet kort og sterkt om et så vanskelig tema som voldtekt.
Tredjeplassen gikk til Sofie Knutsen, som også skrev om tenåringskjærlighet. Hennes historie spenner fra det hverdagslige til det dramatiske.

– Det er veldig stas at tre fra samme klasse vant, i konkurranse med elever fra hele Agder, sier Knutsen.

Alle tre liker å skrive, i hvert fall i skolesammenheng.

– Å skrive fortellinger er bedre enn matte i alle fall, smiler Karlsen.

– Det er gøy når du kommer godt i gang og får til gode skildringer. Til tider lever du deg inn i historien, sier Tjelta.

Nynorsk er ikke det mest populære faget blant norsk ungdom, men av Mållagets jury får jentene skryt for både språk og rettskrivning. Det skyldes lærer Ingrid Mørk Stoveland, ifølge jentene selv.

– Hun er en fantastisk lærer. Hun motiverer oss og gir oss masse hjelp, sier Karlsen.

Som belønning for strevet får Karlsen 1.500 kroner, Tjelta 1.000 kroner og Knutsen 500 kroner.

Lærer Ingrid Mørk Stoveland er imponert over sine dyktige elever.

– De viser stor skriveglede, noe som er essensielt.

Ifølge Stoveland er det ikke like oppsiktsvekkende at de skriver bra på nynorsk.

– Vi jobber veldig mye med å bryte ned ideen om at nynorsk er så vanskelig. De har skjønt at det ikke er umulig å lære seg nynorsk. I tillegg er det mye enklere nå som undervisningen foregår på data. Skrivefeil rettes opp på en god og effektiv måte, så elevene har alltid et rett bilde av språket hver gang de forlater klassen.


 

Været

Levert av
yr.no

Sponset av