annonse

Tilbake i Strandgata

FORNØYD
FORNØYD: Alexandra Boekhout drev Velgjort sammen med Fru Steen, til sistnevnte flyttet geskjeften hjem og butikkfellesskapet ble lagt ned. – I Strandgata kommer det mye folk innom, både kunder jeg kjenner godt og nye fjes jeg ikke har sett før. Veldig moro, og lovende, synes Boekhout. (Foto: )
ÅPNET I NOVEMBER
ÅPNET I NOVEMBER: Alexandra undertøy er siste tilskudd i Strandgata. – Et veldig fint sted å drive butikk, mener innehaveren. (Foto: )

+ Alexandra Boekhout har åpnet ny butikk i Strandgata.

Heidi Løland-Andersen

– Jeg er veldig fornøyd. Det er et sjarmerende lokale, som passer godt til det jeg driver med. Man skal ikke føle seg på utstilling når man prøver undertøy.

Vinduet ut mot den nye passasjen mellom Reidar Tønnessen og Alexandra undertøy har fått ett lag velur og et med blonder. På gulvene i de romslige prøverommene ligger myke tepper, og belysningen er akkurat passe når man skal speile en vinterblek kropp. Alexandra Boekhout har drevet med undertøy i en årrekke, og vet hvor viktig det er å føle seg vel.

– Det viktigste er at undertøyet er komfortabelt. Passformen har veldig mye å si. Når undertøyet sitter som det skal, legger det man har utenpå seg mye finere på kroppen, sier Boekhout.

Før nederlenderen kom til Norge for ti år siden, studerte hun undertøy og korsett-søm i hjemlandet, og sydde ved siden av annen jobb.

– Da vi flyttet til Lillesand, bestemte jeg meg for å satse, og åpnet Atelier Alexandra. Først satt jeg i andre etasje i Strandgata 10 og sydde på bestilling. Jeg syr fremdeles etter mål, men begynte etter hvert å ta inn undertøy fra flere merker. I dag har jeg flere veldig gode leverandører og et stort utvalg av både modeller og størrelser. Alt fra 70 AA til 95 O, sier Boekhout.

– Jeg har alt fra enkle bomullstruser til eksklusive blonder, fra merker som Lisa Charmel, Skiny, Hüber, Felina og Antinéa. Jeg har nattøy, badetøy og yogaklær og jeg har nettopp tatt inn en kolleksjon loungewear fra norske So & Ib, som er produsert i økologisk bomull. De fleste av leverandørene mine produserer i Europa, og de som har fabrikker i Kina og Tyrkia, er produsenter som jeg vet at er bevisste og ansvarlige, både når det gjelder produksjon og transport. Det er viktig for meg, det er sånne ting vi små kan gjøre for å passe litt på. Det er ingen kjede som forteller meg hva jeg skal ta inn og ikke ta inn, sier Boekhout.

Hun er også opptatt av at man ikke alltid trenger å kjøpe nytt, og hjelper gjerne med å reparere plagg som er gått i stykker.

– De trenger ikke å være kjøpt hos meg. Jeg har symaskinen her uansett, og det er fint å få ting til å vare lenger. Jeg kommer også til å ha kurs i grunnleggende søm, hvor man lærer å bli fortrolig med symaskinen og kan sy sitt eget plagg i løpet av fire-fem kurskvelder. Det er kjempegøy, og lettere enn man tror, forteller hun.

heidi@lp.no