INGEN GRANSKING

INGEN GRANSKING: Kontrollutvalget kom fredag enstemmig frem til at det ikke er grunnlag for en videre gransking av Krossen-saken. Konklusjonen baserer seg delvis på redegjørelsen til ordfører Arne Thomassen.

Avslutter Krossen-sak

Kontrollutvalget avgjorde fredag at det ikke er grunnlag for å be bystyret om en gransking av Krossen-saken. Nå varsler rådmann Jan Henning Windegaard anmeldelse av Erik Gunvaldsen.

VANSKELIG

VANSKELIG: Utvalgsleder Bjørn Melbye tror Erik Gunvaldsen ville ha tjent på en mer nøytral ordlyd i sin klage.

YDMYK

YDMYK: Selv om kommunen kanskje ikke har gjort noe galt, mener Signe Ann Jørgensen at ledelsen kunne ha vært mer ydmyk.

VANSKELIG

VANSKELIG: Utvalgsleder Bjørn Melbye tror Erik Gunvaldsen ville ha tjent på en mer nøytral ordlyd i sin klage.

YDMYK

YDMYK: Selv om kommunen kanskje ikke har gjort noe galt, mener Signe Ann Jørgensen at ledelsen kunne ha vært mer ydmyk.

Mest lest på lp.no denne uka

Kontrollutvalgets behandling av Krossen-saken de siste månedene har sitt utgangspunkt i Erik Gunvaldsens klage. I klagen kommer Gunvaldsen med en rekke heftige anklagelser mot tidligere ansatte i Lillesand kommune, og antyder langt på vei at korrupsjon står bak saksbehandlingen.

I et kontrollutvalgsmøte fredag kom medlemmene fram til at det ikke er grunnlag for å be bystyret om en videre gransking av saken. Det betyr at saken er avsluttet politisk, men for Jan Henning Windegaard, Lillesand kommunes rådmann, er den langt ifra over. Han sa i utvalget at administrasjonen mest sannsynlig vil anmelde Gunvaldsen for ærekrenkelser.

– Denne saken er kanskje ferdig på dette bordet, men den er ikke ferdig. Ikke i forhold til våre ansatte. Jeg kan som ansvarlig leder ikke akseptere at mine ansatte blir utsatt for slike påstander og anklagelser, sa Windegaard.

Til Lillesands-Posten utdyper rådmannen sin uttalelse.

– Nå som saken er avsluttet politisk, vil vi gjennomføre en grundig gjennomgang av den opprinnelige klagen og vurdere politianmeldelse. Vi kan ikke tillate slike påstander, sier Windegaard.

Esben Gundersen, NITO-tillitsvalgt i Lillesand kommune, er helt enig at Gunvaldsen bør anmeldes.

– Vi vil gå videre med dette. Vi kan ikke akseptere korrupsjonsanklager uten at det føres bevis for anklagelsene. Gunvaldsen skal få lov til å legge frem bevis for det han påstår.

Ifølge Gundersen har alle de ansatte som Gunvaldsen angriper forlatt sin stilling.

– De holdt ikke ut å få slike anklagelser over seg, sier Gundersen, som legger til at beskyldninger mot kommunalt ansatte generelt er et stort problem.

– Det kommer stadig beskyldninger fra misfornøyde naboer. Korrupsjon er et ord som sitter altfor løst.

Kontrollutvalget vedtok fredag enstemmig at det ikke er grunnlag for å be bystyret om en videre gransking av Krossen-saken.

En arbeidsgruppe, bestående av leder Bjørn Melbye, Ivar Fahsing og sekretær Øistein Strømsland, jobbet i en måned med en forundersøkelse, der de blant annet hentet inn redegjørelser fra ordføreren og rådmannen og sjekket viktige dokumenter som 2010-dommen fra Kristiansand tingrett.

– Vi finner ikke noe grunnlag for korrupsjonsanklagene som er fremkommet. Det er blitt helt umulig å gi klager noe støtte, slik han har duret frem i denne saken. Det får være grenser for hvilke rettigheter kverulanter skal ha når de oppfører seg på denne måten, og det har han bare seg selv å takke for, sa Fahsing under behandlingen fredag.

Bjørn Melbye er enig i at ordlyden i klagen er uakseptabel.

– Han har gjort jobben vår vanskelig. Uansett så har arbeidsgruppen konkludert med at vi ikke bør gå videre med denne saken.

Vedtaket sier at på bakgrunn av bystyrets vedtak har kontrollutvalget gjennomført en forundersøkelse vedrørende saksbehandlingen i Lillesand kommune. Forundersøkelsen gir ikke kontrollutvalget grunnlag for å anbefale bystyret en videre gransking av saken.


 

Været

Levert av
yr.no

Sponset av