annonse

Brann i sentrum under kontroll

brann
brann:

Huset i Østregate er totalskadd i brannen og det er fare for at bygningen kan kollapse, melder politiet. Det skal ikke være fare for spredning.

Thor Børresen

Det var like etter klokken 21 at det ble meldt om brann i bygget som ligger bak det tidligere bakeriet, nå pizza- og kebabrestaurant, mellom Frikirken og Filadelfia. 

Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut.. 

"Brann i leilighetskompleks med garasje i kjeller, Lillesand sentrum. Alle skal være ute" var meldingen som KBR la ut på twitter i forbindelse med utrykningen. 

Huset er totalskadet i brannen, men heldigvis var det ingen mennesker som oppholdt seg i bygningen som ifølge naboer skal være ubebodd. 

Brannvesenet har kontroll på brannen og det skal ikke være fare for at den skal spre seg til andre bygninger i det tette sentrumet. 

Det så en stund svært dramatisk ut. Politiet sperret av både Storgata og Østregate og det ble i halv ti-tiden meldt om spredningsfare, men et kvarter senere begynte brannvesenet å få kontroll. 

- Det er fare for at bygningen kan kollapse. Stor røykutvikling. Røykdykkere sendes ikke inn, melder politiet på twitter like før 22:00.

22:06 melder brannvesenet endelig at det er kontroll på brannen og ikke fare for spredning.

Et vitne, Tom Knudsen, sier til Agderposten at han først trodde han så fyrverkeri i sentrum. 

Det viste seg at det var hans families tidligere bakerieiendom som sto i flammer. Knudsen varslet så brannvesenet.