Maritime aktiviteter

Maritime aktiviteter: også i år blir det triatlon i havna. Hvem vinner i år? Er det en bank som stikker av med vandrepokalen i år også? Arkivbilde

Den store aktivitetsdagen

I dag må du være uthvilt og ha god kondis for å få med deg alt som skjer.

Baccalao

Baccalao: Måltidet i museumsgården trekker mye folk.

Baccalao

Baccalao: Måltidet i museumsgården trekker mye folk.

Mest lest på lp.no denne uka

Det begynner med loppemarked i Rådhusparken. Mange tiltrekkes av lopper, i alle fall slike som selges under et slikt evenement. Noen er besatt av gamle ting. Andre går på loppemarked av ren nødvendighet.

Dette loppemarkedet er til inntekt for klassetur til Polen. Det er nok grunn god nok til å støtte opp om dette markedet.

Det er imidlertid ikke bare loppemarkedet som arrangeres i byen i dag. Bondens marked gjentas også i år. Produkter fra bønder i agderfylkene selges over en lav sko. Dette er kortreist og frisk mat. Her finnes kjøttprodukter og grønnsaker i alle farger og fasonger. Smaksprøver er en selvfølge. Hvis man er sulten er det også mulig å få kjøpt mat som blir tillaget på stedet.
Bøndene får imidlertid ikke råde grunnen alene. Det blir også mulig å få kjøpt ting som ivrige og flittige hender har laget. Som tidligere år vil det parallelt med Bondens marked også være et håndverks- og husflidsmarked. Det er blitt lovet at mange fine ting vil bli tilbudt det handleglade publikum. I dag vil det totalt sett være mye å få kjøpt. Det blir vel de åpne lommebøkers dag.

Mange av medlemmene i det lokale husflidslaget er klar til å selge sine produkter, men også en del tilreisende får slå opp sine stands på markedet.

I programmet står det at «Kvinnenettverket TINE» vil ha en stand. Det ligger en liten historie bak dette.

I fjor reiste 15 kvinner fra Kompetansenettverk Agder (KAN) til Riga for å treffe sitt vennskapsnettverk, «Kvinnenettverket TINE».

I år kommer de latviske kvinnene på gjenvisitt til Norge.

Disse er kvinnelige gründere som i dag vil benytte anledningen til å vise hva de driver med under andre forhold enn i Norge.

Havnetomta er stor, det er derforplass til mange andre aktiviteter. På bryggekanten foregår mye av det som er tilknyttet Maritim dag.

De siste årene er det blitt arrangert en spesiell triathlon med noen av byens banker og andre næringsdrivende i hovedrollen. Dette har vært vått og morsomt både for publikum og de som deltar. + Bank vant i fjor og utfordrer i år andre næringer til å delta. Både Lillesands Sparebank og + Bank har nå hvert sitt napp i vandrepokalen. Kan noen av bankene gjenta bedriften, eller er det noen nye som vil vinne i år?

Arrangørene lover også at det vil bli fiskekonkurranse med premier for blant annet største fisk.

Sjømennenes Baccalao er noe som hører med til en maritim dag. Er det noen som er maritime så må det vel være sjømannsstanden. Sjømannsforeningen i Lillesand består av virkelig hardbarka sjøfolk og litt mindre hardbarka sjøfolk, men alle løfter de i flokk når det skal gjøres en innsats. Og det skal det i dag.

Hele uken har gått med til forberedelser. Det er ikke få sekker med poteter og løk som er blitt skrelt. På det lille kjøkkenet har det på morgenen putret og kokt i mange timer.

Klokka 12 åpnes portene til museumsgården. Det kan sikkert være lurt å komme tidlig for det blir fort trangt om plassen.

Sjømannskoret Hermanos, vil som tradisjonen er, synge flere ganger under middagen.

Museumsgården pleier på denne dagen å være et treffsted for både fastboende og tilreisende. Her møtes de til en liten prat mellom bordene. Det er jo tross alt et helt år siden sist.
DAGENS PROGRAM:
10:00 - 14:00 Hoppeslott, Ketil Moes Plass

10:00 - Loppemarked Rådhusparken

11:00 - Åpent hus i Eldresenteret

11:00 - 16:00 «Lillesand byen vi elsker» - en fotoutstilling, Strandgata 10

11:00 - 16:00 UtstillingMiddelskolen 1. etg.

11:00 - 17:00 Festivalutstilling, Håvard Oseland Rådhussalen - Lillesand Rådhus

11:00 - 17:00 Jubileumsutstilling - Tom Lid, Meta Hansens hus

11:00 - 17:00 Utstilling, Turid Mørkestøl, Tollboden

11:00 - 17:00 Pernille-Usterud-Svendsens kunstverksted Kulturporten, Østregt. 10

11:00 - 14:00 Maritim dag, Bystranda/Langbrygga

11:00 - 14:00 Bondens marked Havnetomta

11:00 - 14:00 Håndverks- og HusflidsmarkedHavnetomta

11:00 - 14:00 Kvinnenettverket TINE, Havnetomta

11:30 - Blomsterbarnetog Avgang fra Brentemoen

12:00 - 17:00 Bryggerhuset Kunst og Håndverk, Brekkestø

12:00 - 16:00 «Junaiten i Lillesand» Lillesand By- og sjøfartsmuseum

12:00 - Arken Dukketeater, Vestregate 11

12:00 - 17:00 BacalaoMuseumsgården

12:30 - Fortellerstund v/ Hilde Eskild, Stuene på Museet

14:00 - Lørdagsløpet, Emil Knudsens plass. De som vil gå starter 13:30-13:50.

14:30 - Kunstutstilling Saltholmen fyr.

20:00 - Stage Dolls - Wings of Steel, Havnetomta

 

Været

Levert av
yr.no

Sponset av