Dobbeltstemme avgjorde

Med ordførerens dobbeltstemme ble tilbygget i Berse Terrasse vedtatt etter en noe uvanlig politisk allianse mellom SV, Frp og Høyre.

Mest lest på lp.no denne uka

Siv Agnete Birkenes uttalte til Lillesands-Posten tirsdag at hun trodde saken var avgjort med administrasjonens avvisende innstilling, men det var den ikke. I planutvalget utviklet diskusjonen seg til litt av et drama.

Gun-Silje Thorsen (H) ble etter eget ønske erklært inhabil, mens de resterende åtte medlemmene delte seg på midten og på tvers av tradisjonelle skillelinjer.

- Det var en vanskelig sak sist, men det er lettere nå. Søkeren har gjort alt for at naboene ikke skal bli berørt og har fulgt reguleringsplanen. Vi må akseptere at kravene er annerledes nå enn de var på 70-tallet da området ble bygd ut, argumenterte Odd Gunnar Tveit (Frp).

- Jeg støtter administrasjonens forslag. Jeg er redd for konsekvensene i forhold til andre saker i området dersom vi sier ja, mente Arild Espegren (KrF).
-Det var lett sist, og enda lettere nå. Dette bryter så mye med det som vi ser i resten av byggefeltet at jeg ikke kan gå inn for det, sa Anders Christiansen (Ap).

- For meg er det ikke en enkel sak. Jeg kan faktisk tenke meg å støtte forslaget fra Frp om å si ja. Vi må godta en utvikling, og jeg ser at dette er en naturlig måte å utvide husene på. Den boligen ligger slik til at tilbygget ikke vil bli til sjenanse for naboene, argumenterte Iren Sommerset (SV), før ordfører Arild Windsland tok forslaget fra Tveit om å si ja til søknaden fra Birkenes til avstemning. Den avstemningen viste 4-4 og men siden Windsland stemte ja til utvidelsen ble denne vedtatt med ordførerens dobbeltstemme.

Flertallet var Windsland, Tveit, Sommerset og Åse Halvorsen Dorow (H), mens Espegren og Christiansen sammen med sine partifeller Anne Kristiansen (KrF) og Anne Kathrine Rislaa (Ap) utgjorde mindretallet.

 

Været

Levert av
yr.no

Sponset av