annonse

Foreslår avlastning via Bellevue og Fagertun

Jernbanegata
Jernbanegata: (Foto: Sindre Haugen Mehl)

Petter Toldnæs (V) foreslår at avlastningsveier via Bellevue og Fagertunveien blir vurdert når Jernbanegata stenges.

Thor Børresen

Det planlagte stengingen av Jernbanegata er noe som opptar byens politikere. Ordfører Arne Thomassen (H) har sammen med rådmann Jan Henning Windegaard spilt inn ti punkter som de mener kan minimere smertene for sentrum. 

Det var som en respons på dette utspillet at Venstres Petter N. Toldnæs spilte inn mulighetene for å lede trafikken til sentrum via Bellevue og ut av sentrum via Fagertun til midlertidige avkjørsler til den tidligere Stamveien. 

Dette er forslagene Venstre-politikeren ønsker å få vurdert: 

* Fagertunveien vurderes enveisregulert ut av byen (alternativt stengt) dersom en åpner for ekstra innkjøring til Dovre fra rv 420 (for å sikre tryggere adkomst fra Dovre til sentrum for myke trafikanter og hindre for mye trafikk forbi Brentemoen skole). Dovreområde kan brukes av både ansatte og besøkende til sentrum.


* Hva med å anlegge nytt kryss fra RV420 fra toppen av Bellevue ned til sentrum som midlertidig avlastningsvei – ikke gjennom Øvregate (som er altfor dårlig til å ta imot så mange biler). Forutsetter bygging av fortau opp Bellevuebakken som er positivt.

Ordfører Arne Thomassen har i kjølvannet av Toldnæs innspill presisert at det ikke var hans mening å åpne Øvregate for trafikk i begge retninger. Han beklager dersom hans og rådmannens ti punkter er misforstått i den retning. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.