NY REMA

NY REMA: Rema Eiendom Sør ønsker et bygg på fire til seks etasjer, med forretningslokaler på bakkeplan og boliger i de øvrige etasjene. I første etasje skal det komme en ny Rema-butikk.

Forsinkelser for ny Rema

Rema Eiendom hadde forventninger om å igangsette byggingsarbeidet på Tingsaker til høsten. Det vil ikke bli mulig.

Mest lest på lp.no denne uka

 • Lest 36 ganger

  Dyr mobilsamtale

 • Lest 107 ganger

  Båt og bilpleie

 • Lest 46 ganger

  Vagle ny Ap-leder

 • Konsulentselskapet Asplan Viaks forslag til reguleringsplan for bensintomta på Tingsaker i Lillesand var ferdig i mars, men er ennå ikke behandlet av noen politiske utvalg i kommunen.

  Rema Eiendom Sør, som står bak prosjektet, håpet at planen ville bli behandlet i løpet av våren, slik at de kunne komme i gang med byggingen til høsten.

  – Det går ganske dårlig for tiden. Vi ble lovet at reguleringsplanen skulle komme opp til behandlingen før sommeren, men ingenting har skjedd. Jeg vet ikke hvorfor, sier Kåre Hauge, daglig leder i Rema Eiendom Sør AS, som vil ta kontakt med Asplan Viak for å finne ut hva som skjer.
  – Det burde ikke være noen spesiell grunn til at det har stoppet opp på denne måten. Kanskje streiken spilte en rolle.

  Det planlagte bygget på Tingsaker vil være fire til seks etasjer høyt, med forretningslokaler på bakkeplan og boliger i de øvrige etasjene. Næringslokalene i første etasje skal utgjøre til sammen cirka 2.200 kvadratmeter, medregnet personal- og birom. Felles varemottak og lager vil kreve rundt 350 kvadratmeter, mens det vil komme mellom 30 og 40 boliger. I første etasje vil Reitangruppen etablere en stor Rema 1000-butikk, som skal erstatte den som i dag finnes på Lillesand Senter.

  Rema 1000-butikken på senteret vil bestå uansett hvor lenge det drøyer med den nye.

  – Vi mister kunder om vi legger den ned for tidlig. Vi har ikke merket noen særlig omsetningssvikt som følge av den nye Meny-butikken, så det haster ikke sånn sett, sier Hauge.

  Fagleder Alf Petter Mollestad i Lillesand kommune forteller til Lillesands-Posten at reguleringsplanen mest sannsynlig vil bli behandlet av planutvalget på deres første møte etter sommerferien. Datoen for det møtet er 4. september.
  –Sakspapirene vil bli sendt ut 23. august, sier Mollestad.

  Dersom planutvalget vedtar planen vil den bli sendt ut til offentlig ettersyn.
  – Oktober måned går vel fort med til det, så derfor kan planen først bli endelig vedtatt av bystyret i begynnelsen av november, sier Mollestad.

  – Og dersom bystyret vedtar planen, så kan de begynne å bygge med en gang?
  – Da kan de sende inn en byggesøknad. Dersom alt av krav er i tråd med planen, så kan byggesøknaden behandles dagen etter bystyrets vedtak, sier Mollestad.

   

  Været

  Levert av
  yr.no

  Sponset av