annonse

Fullstendig trafikkaos

Stengt vei
Stengt vei:
Mot kjøreretning
Mot kjøreretning: Ikke alle velger å følge skiltene
Graving
Graving: Arken
Stengt
Stengt: Sypressgata
Graving
Graving:
Stengt
Stengt: Vestregate
Stengt vei
Stengt vei:
Graving
Graving: Ole Olsen kvartalet

Så er Jernbanegata stengt for trafikk. Det skal den være til midten av mars. Første dag med stenging hersker det fullstendig trafikkaos i byen. At Vestregate er stengt samtidig gjør ikke situasjonen bedre.

Thor Børresen

Jernbanegata er stengt for trafikk mellom Esso og Brogata. Trafikk til Bellevue loses gjennom parkeringsplassen ved bensinstasjonen og Øvreberg. 

Veien er stengt på hele strekningen, selv om det for øyeblikket kun graves utenfor NAV-bygget.

Mange bilister er ikke forberedt på helt nye kjøremønstre, noe som skaper usikkerhet og tendenser til kaos i byen. På vår ferd gjennom byen møtte vi både gående og bilister som var fortvilet både over at det var vanskelig å finne parkering og vanskelig å komme frem. Også på telefon og epost har vi fått henvendelser fra innbyggere som fortviler over situasjonen som de mener er blitt verre enn de var forespeilet. Enkelte håper imidlertid at ting vil gå seg til når brukerne av sentrum blir vant til situasjonen.

Verst er det i krysset ved Vinmonopolet. At øvre del av Vestregate også er stengt fører til at bilister har problemer med å finne en lovlig vei ut igjen. 

Østregate er som kjent enveiskjørt opp til Polet, mens Øvregate er skiltet med innkjøring forbudt fra  Betel. De som besøker Vinmonopolet, Betel, kinoen og Dovreheimen har dermed kun en lovlig måte å komme seg ut av byen på, og det er gjennom Skolegata. 

Ikke alle bryr seg imidlertid om skiltingen og Lillesands-Posten har observert mye ulovlig kjøring forbi redaksjonens lokaler i Øvregate. At de speeder på i håp om å unngå møtende trafikk gjør kanskje ikke saken bedre...

Da det ble kjent at veien skulle stenges ba ordføreren administrasjonen om at det ble vurdert midlertidige trafikkløsninger blant annet ved direkte utkjøring på fylkesveien fra Dovre og justering av Øvregate. Dette er imidlertid løsninger som administrasjonen har valgt å iverksette. Venstres Petter N. Toldnæs ba om at midlertidig utkjøring til fylkesveien fra Bellevue ble vurdert, men heller ikke det er fulgt opp. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.