annonse

Hermanos jubilerer

I Jubileumsåret
I Jubileumsåret: I Jubileumsåret: Sjømannskoret Hermanos feirer sin 20 årsdag i Hotel Norges have i kveld. Blir du med?

Selv om det er St. Hans og mange vil på sjøen, så håper Hermanos på godt oppmøte i hotellhaven i kveld.

Kurt Stangeby

Det var på en kald formiddag tidlig i vår at korets dirigent, Tor Flaa, sto i hotellets have og fortalte oss om Sjømannskoret Hermanos 20- års jubileum. Fremdeles var det nesten to måneder til den omtalte konserten, men planene var i god gjenge.

–Her skal det bli mye god mat og fine musikalske opplevelser, fortalte han. Kokken på Hotel Norge fyrer opp grillen mens sangerne i Hermanos renser strupene sine.

Nå er dagen kommet og 20 års historie skal feires.

Korets historie

Det var i 1994 at stuert Thorbjørn S. Andersen og Roald Hellenes tok initiativ til å danne et sjømannskor. De klarte å skrape sammen 11 rustne sjømannstemmer som utgjorde korets spede begynnelse.

Navnet på koret ble Hermanos, som er spansk og betyr Brødrene. Opprinnelsen til navnet var ei skute som ble bygget i Glasgow i sjømannsforeningens stiftelsesår (1875). Skuta ble kjøpt inn til Lillesand i 1905.

Etter sin spede start i 1994 har koret vokst i antall. Tor Flaa forteller at det i dag er mellom 35 og 40 aktive.

Koret har i årenes løp vært med på mange arrangementer og deltatt på flere reiser. I 2008 deltok de på sjantifestivaslen i Praha hvor de tok førsteprisen med seg hjem til Lillesand.

Da «Sommerbåten» til NRK seilte inn Lillesandsfjorden sist sommer så var det ikke mange som unngikk de glade toner fra Hermanos. På egen båt ønsket de velkommen til Lillesand.

Jubileumskonserten

Når vi snakket med Tor Flaa 2. mai fikk vi vite at værgudene hadde lovt et upåklagelig vær St. Hans aften. Så vi får håpe de holder løftene sine i kveld.

Uansett så blir det fest og konsert ettersom hotellet kan rulle ut et tak over haven og tenne sine varmeovner.

Koret vil fremføre sine velkjente sanger, men hvert år innøves noen nye. Derfor bør det ikke komme overraskende på noen hvis man får høre noe nytt.

Mannskoret Hermanos

–Ja Hermanos er et mannskor, sier Flaa, og det kommer det til å fortsette å være. Vi tukler ikke med damer i dette koret.

–Det er ikke fordi vi har noe imot damer, men det er mye enklere å forholde seg til bare mannsrøster.

Tor Flaa forteller også at de har det utrolig morsomt under øvelsene som stort sett foregår om tirsdagene. Det er mye humor i denne gjengen.

At medlemmene i koret har det morsomt når de er sammen vil nok også publikum merke under kveldens konsert. Det synges ikke bare gravalvorlige tekster.

Festen er ikke slutt

Når alle går hver til sitt i aften, så er ikke jubileumsfeiringen slutt. Koret vil suge på denne karamellen resten av året.

–Når vi først er blitt 20 år, så vil vi jo feire det gjennom hele dette året. Vi skal enda ha en feiring senere i høst, men hvordan dette blir er ikke klart foreløpig sier Flaa.

Først er det kveldens jubileumskonsert som gjelder. Det bør bli fullt i Hotel Norges hage i kveld, for der blir det store mengder mat og drikke, og ikke minst korsang

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.