annonse

Jon Gjeruldsen til minne

DøD
DøD: Jon Gjeruldsen døde onsdag. Mange vil huske ham fra den tiden han bodde i Høvåg. (Foto: )

Jon Gjeruldsen er død, 82 år gammel:

Skipsmegler Jon Gjeruldsen - Kristiansand - sovnet stille inn tidlig på morgenen 10. januar etter kort tids sykdom - 82 år gammel.

Ved hans bortgang går tankene til hans nærmeste Svein Gustav, Anne Josefine, Marie Alexandra, Jon Magnus, Ida Josefine, Erik, Svein Kyrre, Einar og Liv. Ved Jon Gjeruldsens bortgang har de mistet en kjær far, bestefar, svigerfar, venn og støttespiller.

Jon Gjeruldsen ble født i 1935 på Teie utenfor Tønsberg, som yngst i en brødre flokk på fire. Med en familie tilknyttet shipping gjennom generasjoner var det ingen overraskelse at Jon Gjeruldsen i ung alder valgte å gå inn i dette miljøet, og han umerket seg raskt som en dyktig skipsmegler. Han var med på oppturer og nedturer. På slutten av 60-tallet flyttet han og hans kjære kone Ingeborg med barn, til Kristiansand der Jon Gjeruldsen fikk arbeid som skipsmegler hos John G. Olsen. Senere fortsatte han karrieren hos skipsreder Rasmussen der han ble til han gikk av med pensjon.

Jon Gjeruldsen var en familiekjær mann. Foruten sine aller nærmeste, var det nok hans brødre, Sven, Per og Erik, som betød mest for ham. Gjennom hele livet har brødrene holdt tett kontakt, og det gikk ikke en uke uten at de snakket lenge sammen på telefon. Det spilte ingen rolle hvor de befant seg i verden, kontakten ble opprettholdt. For hans to gjenlevende brødre – Sven og Erik – betød det svært mye at de fikk tatt et siste farvel med sin «lillebror» tre dager før han sovnet inn!

Jon Gjeruldsen var flink til å holde kontakt med sine nevøer og nieser, og jeg tenker tilbake med takknemmelighet på hyggelig samvær hjemme hos tante og onkel i Gimlekollen, da jeg tjenestegjorde på Odderøya Fort og Sjøforsvarets stasjon i Marvika. Han fulgte også ekstra nøye med de arkeologiske utgravningene på Torvet i Kristiansand i 2016, fordi en av feltarkeologene var hans grandniese Hanna Margrethe. Han var alltid levende interessert i hva den kommende generasjon i slekten var opptatt av!

Det var et stort slag for ham da hans hustru Ingeborg gikk bort i 2008, men etter hvert kom Liv inn i hans liv, og de fikk de flere hyggelige år sammen. Etter at han ble pensjonist var Jon Gjeruldsen engasjert i mange lang og foreninger, og han var i en periode klokker og medlem av menighetsrådet i Høvåg.

Jon Gjeruldsen hadde en sterkt tilknytning til Tvedestrandsregionen og til Holmesund spesielt. I guttedagene var han om sommeren på besøk hos sin farmor i Vika - et sted som betød mye for han like til hans bortgang.

Jeg lyser fred over Per Gjeruldsens minne!

På vegne av nevøer, nieser, grandnevøer og grandnieser.

Sven Gj. Gjeruldsen

.

Send minneord, jubileumshilsener, forlovelses- og fødselsmeldinger til: folk@lp.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.