annonse

Kongens fortjenstmedalje til Else

Overrekkelse
Overrekkelse: Overrekkelse: Rådmann Jan Henning Windegaard, fylkesmann Øystein Djupedal, Else Rønnevig og ordfører Arne Thomassen. (Foto: )

Else Rønnevig ble torsdag kveld tildelt H.M. Kongens fortjenstmedalje.

Det var fylkesmann Øystein Djupedal som sto for overrekkelsen av medaljen. Det skjedde i Hotel Norges festsal, et bevisst valg ettersom den lokale bygningsbevareren har spilt en sentral rolle i forbindelse med oppussingen av rommet i det historiske hotellet.

Djupedal trakk frem Else Rønnevigs mangeårige arbeid, mens ordfører Arne Thomassen fulgte opp med en personlig tale til medaljemottakeren

– Dette er en anerkjennelse av det arbeidet du har gjort gjennom mange år Else. Jeg tør påstå at Lillesand hadde ikke vært det det er i dag uten deg. Jeg tror det at du tok fighten har hatt stor betydning. Jeg har selv nytt godt av hjelpen din. Senest i fjor fikk jeg råd som hindret meg i å gjøre en stor brøler, sa Thomassen, som uttrykte beundring for Rønnevigs store vilje og evne til å stå på selv om hun har møtt mye motgang.

Else Rønnevig var naturlig nok både rørt og stolt over å motta den høythengende hederen for sin innsats siden 1975. I sin takketale trakk hun linjene tilbake til dette året, som var arkitekturvernåret. Da ble interessen vakt og like etterpå kom de såkalte energisparelånene. Det var da ragnarokk startet, ifølge Rønnevig, som fikk tilnavnet «Sprossa» for sin kamp for å bevare gamle vinduer på begynnelsen av 80-tallet.

Samme dag som hun mottok medaljen fikk hun en seier, som hun setter nesten like stor pris på. Da ble nemlig rapporten som SINTEF Byggforsk har utarbeidet på oppdrag fra Riksantikvaren og Enova kunngjort og den viser at gamle vinduer kan oppgraderes til å bli like gode som nye, og langt bedre enn tidligere dokumentert.

– Det var et veldig hyggelig sammentreff, sa Rønnevig til Lillesands-Posten.

Les mer om utdelingen i fredagens utgave av Lillesands-Posten

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.