annonse

Lover å endre skiltet

Ikke endret
Ikke endret: Riktig avstand til Høvåg er 12 kilometer. Vegvesenet lover å rette opp, og riktig avstandsanvisning vil snart være på plass. (Foto: )
Endret
Endret: I bakken ned mot rundkjøringen på Kjerlingland har veivesenet korrigert skiltingen. (Foto: )

Statens vegvesen lovet å rette opp skilttabben på Kjerlingland i mai, men fortsatt viser skiltet feil avstand til Høvåg.

Sindre Haugen Mehl

I flere år har skiltingen i retning Høvåg fra Kjerlingland vært misvisende. Avstanden fra rundkjøringen er 12 – ikke 18 kilometer, noe også Statens vegvesen har bekreftet.

Lillesands-Posten skrev om saken første gang i mai i fjor, og da lovet veivesenet å rette opp og bestille nye skilt, både på Brønningsmyr og Kjerlingland.

Rettet kun ett skilt

Førstnevnte sted fikk veivesenet endret retningsangivelsen ganske raskt, men etter rundkjøringen på Kjerlingland står det fortsatt at det er 18 kilometer til Høvåg.

– Vi beklager at det har tatt litt tid å få endret skiltingen. Det ble raskt gjort en endring på skilt som står i bakken ned mot rundkjøring ved Kjerlingland når en kommer fra E18 men skilt etter rundkjøringen fikk vi dessverre ikke med. Derfor har det tatt tid. Dette er nå sendt til bestilling til vår entreprenør og vil tas så fort de har anledning, sier overingeniør Line Olsen i Statens vegvesen.

Setter opp klistremerke

Det er ikke aktuelt å bytte ut selve skiltet, og rettingen medfører ikke store kostnader.

– Det vil bli satt på en slags klistrelapp over bare avstandsangivelsen og kostnaden på dette ligger på cirka 2.000 kroner, sier Olsen.

.

Tips oss: tips@lp.no

sindre.haugen.mehl@lp.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.