annonse

M/B Øya til salgs

Kjent og kjært syn
Kjent og kjært syn: M/B Øya i rutefart mellom Lillesand og Kristiansand, her i Bliksund.

Tor Asbjørn Hansen vurderer å selge Blindleia Charter AS. – Vi har holdt på i veldig mange år nå, og det kan være lurt å gi stafettpinnen videre, sier han.

  • Merete Moen

På finn.no ligger rutebåten M/B Øya - Blindleia Charter AS for salg. M/B Øya har gått i rute mellom Lillesand og Kristiansand helt siden 1940, og Tor Asbjørn Hansen vil gjerne se Øya i rute også videre i framtida.

– Vi vurderer å selge. Vi har holdt på i veldig mange år nå, og det kan være lurt å gi stafettpinnen videre, sier Hansen.

Dele opp

Blindleia Charter AS eier og driver M/B Øya, M/S Brekkestø og M/S Blindleia. I salgsannonsen står det at et eventuelt salg innbefatter alle båtene, rettigheter til rutetrafikken og innarbeidet chartertrafikk, samt domene www.blindleia.no. Det står at båtene eventuelt kan selges hver for seg. Prisantydning er satt til 500.000 kroner.

– Vi er interessert i å dele det opp. Det har vært flere interessenter, og vi har flere vi skal snakke med. Foreløpig vet vi ikke om det er noen som er interessert i drive virksomheten videre, sier Tor Asbjørn Hansen.

Dersom det ikke blir salg før sommeren, kan det tenkes at Hansen vil fortsette å drifte båtene på vanlig måte også denne sommeren slik han har gjort i mange år nå og eventuelt forsøke å selge igjen på et senere tidspunkt.

Er muligheter

Det var i mai 2006 at Hansen & Narvesen kjøpte M/B Øya og M/S Brekkestø.

– Det er ikke veldig god økonomi i det. Vi har leid inn folk til blant annet teknikk og sertifisering, men hvis man kan gjøre en del selv så kan en få bedre økonomi i det, mener Hansen.

Sommerstid har M/B Øya de siste årene gått i rute mellom Lillesand og Kristiansand alle dager med unntak av søndagene. M/S Brekkestø går to og en halv times turer til Gamle Hellesund hver dag, og både før og etter høysesongen er det mange charterturer.

Vårt bidrag

Tor Asbjørn Hansen medgir at det ville være vemodig hvis Øya skulle slutte å gå i rutetrafikk sommerstid.

– Men vi har gitt vårt bidrag til å forsøke å holde den i drift, sier han.

Mange fryktet at Øya ville forsvinne fra byen da Tore Bjørlykke ønsket å selge båten. Hansen & Narvesen gikk inn og kjøpte båten og begrunnet den gang kjøpet med nostalgiske følelser og en sans for tradisjoner.

Følger med

Per Kristian Vindi i Blindleia Kystlag opplyser at foreningene Verven kystkultursenter, museumsfartøyene i Lillesand og Blindleia kystlag har kontakt med eieren av M/B Øya og følger med interesse utviklingen i saken.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.