annonse

Norges beste medisterkake

STORT
STORT: STORT: Den lille slakteren hevder seg enormt i nasjonal målestokk. Her jubler Kim Bygland (f.v.), Beate Gunnufsen, Per Morten Kjærnes, Kristoffer Eide og Jens Eide over resultatene i «NM i Kjøttprodukter 2013 – julemat». PRESSEFOTO (Foto: )

Jens Eide lager Norges beste medisterkake. Det mener i hvert fall juryen i «NM i Kjøttprodukter 2013 – julemat», som ble arrangert, som ble avviklet i oktober og november.

Carl Christian Engstad

Jens Eide AS er med sin medisterkake både norgesmester og gullvinner i kategorien «kake».
Ikke særlig overraskende, ifølge daglig leder Jens Eide.

– Altså, våre medisterkake er fantastisk gode. Den er veldig kjøttrik og smakfull, rett og slett en saftig og meget god kake, sier Eide.
Juryen sier om Jens Eides medisterkake at den ser innbydende ut, og at både smaken og lukten er veldig god. Formen og fasongen får også skryt, og juryen påpeker at det er benyttet gode råvarer.

Kategorien «kake» inkluderer ferdig varmebehandlede produkter som varmes opp eller stekes. Det er karbonader i alle former, som ferdigstekte kjøttkaker, medisterkaker, kjøttboller og panerte produkter som nuggets og snitzel.

– For oss er kvaliteten en selvfølge, men det betyr ufattelig mye for oss at den når helt til topps i en sylskarp konkurranse. Medisterkaken går til topps i en kategori som inneholder alt av kjøttkaker, medisterkaker og viltkaker, og er nå regjerende Norgesmester, sier Eide, som ser for seg at firmaet må gire opp kakeproduksjonen i tiden fremover.

– Medisterkaken vil være å finne i butikker på hele Sørlandet, men det er mulig at vår grossist i Oslo vil selge den. Da blir det i så fall stor rift om kakene.
Det var ikke bare kjøttbedriftens medisterkake som høstet heder og ære under konkurransen.

Jens Eide fikk gull i kategorien «Pinnebog/annet», gull i kategorien «sylte» og bronse i kategorien «Urøkt pinnekjøtt».

Det som er litt merkverdig, er at Jens Eide er den eneste medaljevinneren i pinnebogkategorien.

– De andre produktene ble ikke vurdert sterke eller gode nok. Om ikke et produkt tilfredsstiller juryens strenge krav, så får de verken sølv eller bronse, sier Eide, som ikke er skuffet over at pinnekjøttet kun fikk bronse.

– Sørlandet er ikke en region som har fokusert veldig mye på pinnekjøtt, så for meg er det overraskende at vi presterer bedre en flere sterke vestlendinger som har hatt pinnekjøtt som favorittmat i nesten alle generasjoner.
Jens Eides ribbe glimrer med sitt fravær i ribbekategorien, hvor Brødr Ringstads ferdigstekte ribbe gikk til topps.

Det skyldes ikke kvaliteten på ribba, ifølge Eide. Bedriften valgte å ikke konkurrere i denne kategorien.

– Det er ikke vi som skal produsere ribbe. Det er forbrukeren som avgjør hvor saftig ribba og hvor sprø svoren blir. På grunn av at resultatet kan variere så veldig fra hjem til hjem, mener vi at dette ikke er en kategori som det er verdt å konkurrere i.
Det er annerledes med for eksempel pinnebog.
– Med pinnebog er det måten den er tørket på, som avgjør hvordan smaken utvikler seg over tid. Det er den smaken en finner igjen hjemme, når en videreformidler pinnebogen til ferdig resultat, sier Eide.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.