annonse

Nytt nominasjonsmøte i Frp

Fremskrittspartiet
Fremskrittspartiet: Åshild Bruun-Gundersen må gjennom en ny nominasjonsrunde

Aust-Agder Fremskrittsparti skal avholde nytt nominasjonsmøte 11. februar. Då blir det igjen en duell mellom Åshild Bruun-Gundersen og Ingebjørg Amanda Godskesen om førsteplassen.

Thor Børresen

Med et krav fra

hadde fylkesstyret i Fremskrittspartiet ikke noe annet valg enn å innkalle til nytt nominasjonsmøte. i partiet er nemlig klare på dette punktet. 

Møtet avholdes i forbindelse med partiets ordinære fylkesårsmøte. 

Det var fylkestingets vedtak om å

fylker som utløste kravet. Tre av fire Frp-politikere stemte for dette vedtaket etter at partiets eget forslag bare fikk fire stemmer. De som har krevd nytt møte er opprørt over denne stemmegivningen og spesielt at Åshild Bruun-Gundersen, som uken før var blitt nominert som partiets stortingskandidat, stemte sammen med flertallet. 

Nå håper opprørerne at en omkamp kan vippe flertallet i favør av sittende stortingsrepresentant Ingebjørg Amanda Godskesen. Bruun-Gundersens støttespillere tror imidlertid at et nytt møte ikke vil endre på det

i kampen om førsteplassen. De åpner imidlertid for å skifte ut de kandidatene som har stått bak kravet om et nytt møte. Dermed ligger det an til en tøff dragkamp frem mot møtet. 

På det første møtet ble Lillesands

nominert på andreplass etter en . Også denne plassen er i spill når det nå avholdes nytt nominasjonsmøte. Tiden er imidlertid ute for å fremme nye kandidater. Det vil si at kun Godskesen og Bruun-Gundersen kjemper om førsteplassen. På andreplass er både Godskesen, Bruun-Gundersen, Chim Kjølner og Odd Gunnar Tveit foreslått i tillegg til Lossius-Skeie. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.