FIKK JA

FIKK JA: Etter en liten justering av skjenkeområdet fikk arrangørene av Sup og Stup konkurransen innvilget søknaden om skjenkebevilling også på dagtid.

Sa ja til Sup og Stup

Etter en liten justering av skjenkeområdet fikk Sup og Stup skjenkebevilling også på dagtid under arrangementet i slutten av juli.

Mest lest på lp.no denne uka

Administrasjonen hadde innstilt på at Sup og Stup kun skulle få skjenkebevilling til premieutdeling og bankett om kvelden, og ikke så lenge de idrettslige konkurransene pågikk. Politikerne ville det imidlertid annerledes.

– Dette er et vanvittig bra tiltak og jeg ble kontaktet av Arbeiderpartiet med forespørsel om vi kunne finne en løsning. Etter dialog med arrangørene har de sagt seg villig til å dele sletta i to, med skjenking i den innerste delen, sa ordfører Arne Thomassen i sin innledning.

– Dette er en bra løsning, og jeg har ingen problemer med å gi bevilling fra klokka 12. Samtidig bør vi sende et signal om at kommunen må følge nøye med, sa opposisjonsleder Leif Vagle (Ap) som skrøt av samarbeidet med ordføreren i denne saken. Han mente arrangementet like gjerne kunne karakteriseres som festival som idrettsarrangement. Det var Einar Holmer-Hoven (H) enig i.

– Dette er ikke et typisk idrettsarrangement. Det har mer et festivalpreg. Det regnes med 600 mennesker, og serveringen skal ikke skje der stupingen foregår. Jeg var i utgangspunktet innstilt på å gi bevilling som omsøkt siden Gullholmen er et avgrenset område, men kan støtte det kompromisset som er utarbeidet, sa Høyre-politikeren.

- Jeg hadde også et tilsvarende forslag, men kan også gå inn for dette forslaget. Noen stor fest blir det ikke før 18:00 likevel, sa Arne Gulbrandsen (Frp). Dermed ble Ingebjørg Ribe Rudihagen (KrF) alene om å gå imot å utvide skjenkebevillingen i forhold til administrasjonens forslag.

– Jeg ser dette som et idrettsarrangement. Jeg er veldig for Stup og også Sup slik den er definert i søknaden (padling red anm.) men mange vil nok oppleve at navnet har en uheldig dobbeltbetydning, sa KrF-representanten, som også ble stående alene da formannskapet mot hennes stemme vedtok å gi skjenkebevilling til Ivar Skippervold og Skipper Music i Arken, Vestre Strandgate.

 

Været

Levert av
yr.no

Sponset av