annonse

Signerte million-avtale som sikrer fiber

STOR STAS
STOR STAS: – Dette er en milepæl, sa IT-sjef Andreas Brovig (t.h.) som mandag kunne forevige signeringen av en ny storkontrakt som skal sikre Høvågfolket fiber. Arne Thomassen og regiondirektør i Telenor, Arnt Magne Johnsen, smilte også bredt. (Foto: )

+ Nå rulles tidenes digitale satsing ut i Høvåg, hvor 770 husstander om kort tid vil få muligheten til å koble seg på fibernett fra Telenor. Kommunen legger 8,8 millioner kroner i prosjektet.

Heidi Løland-Andersen

– Dette er en stor investering fra kommunens side, som jeg håper høvdingene setter pris på. Nå får de tilbud om fibernett, alle som én, sier ordfører Arne Thomassen.

– Og det er på tide. Vi har slitt veldig der ute, legger han til.

Milepæl

– Dette er en milepæl! Nå har vi holdt på i godt over to år, siden saken først var oppe til politisk behandling i februar 2016. Det ble utyst en anbudskonkurranse, og Telenor leverte inn sitt tilbud i fjor sommer. Siden har vi brukt mye tid på å kvalitetssikre det avtalemessige. Vi har jobbet mye med geografien, og vært i tett dialog både rundt det økonomiske og overfor Det Digitale Agder, som jobber med utbygging av digital infrastruktur i hele Agder. Avtalen vi inngår i dag, sikrer fibernett til de aller, aller fleste husstandene i Høvåg, som ikke allerede har tilgang. Fra Vestre Vallesverd til Vesterhus, inkludert Ågerøya, sier it-sjef i Lillesand kommune, Andreas Brovig.

Få unntak

– Det er noen ytterst få husstander som ligger sånn til at det vil kreve egne avtaler å få dem på fiber, mens det store flertallet vil kunne koble seg på i løpet av ni-ti måneder, til gunstige betingelser. Også fritidseiendommer vil få muligheten til å koble seg på, men da selvsagt uten at kommunen skal dekke noe av regningen. De kan inngå egne avtaler, sier Anders Berge-Westgaard, regional fornyingsansvarlig i Telenor.

Prisen for oppkobling til Telenors fibernett vil for alle som omfattes av avtalen ligge på like under 2000 kroner per husstand. I tillegg kommer en månedlig avgift på 799 kroner i måneden.

– Da får man alltid på nett-garanti, tv og internett, og fri bredbåndskapasitet det første året. Etter tolv måneder kan man når som helst velge å bytte leverandør, forsikrer Berge-Westgaard.

Ettersom Telenor er soleklart største leverandør på landsbasis, forplikter de seg til å la andre leverandører benytte seg av deres linjer.

– Det er også en forutsening for avtalen, at folk skal kunne bytte leverandør etter ett år, sier Brovig.

Det er i kommunens økonomiplan satt av 8,8 millioner kroner til bredbåndsdekning. Satsingen som nå gjøres er tidenes digitale løft i vår kommune og vil nå 770 husstander. Da avtalen ble behandlet i bystyret i sommer ble bredbåndssatsingen møtt med begeistring.

heidi@lp.no