annonse

Spør om kvinner i politiledelsen

Kari Henriksen
Kari Henriksen: Stortingsrepresentant Kari Henriksen (Ap)

Stortingsrepresentant Kari Henriksen (Ap) er lite fornøyd med den nye ledergruppen i Agder politidistrikt. Nå tar hun saken opp i Stortinget.

Gjennom et skriftlig spørsmål til den nye justis- og beredskapsministeren Per Willy Amundsen (Frp) tar Vest-Agder representanten opp likestillingen i politiet på bakgrunn av det hun mener er en uakseptabel kjønnsfordeling i ledergruppen i Agder politidistrikt.

– Politidirektøren i Agder politidistrikt har ansatt ny ledergruppe bestående av åtte menn (89 %), i tillegg til henne selv. Det har det vært stor oppmerksomhet rundt likestilling i politiet. Statsråden har forsikret Stortinget om at likestillingen skal bedres. Det er et mål krav om at antall kvinner i lederstillinger skal være 40 %. Kan statsråden tabellarisk vise antall og andel kvinner i lederstillinger fra 2008-2016, si når måltallet forventes innfridd, og hva vil han konkret gjøre for at det skjer? er spørsmålet Kari Henriksen vil ha svar på. 

Tips oss: tips@lp.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.