annonse

Trolig ny fylkesordfører

: (Foto: )

Gro Bråten fra Lillesand blir trolig ny fylkesordfører neste høst.

Dagens fylkesordfører, Tellef Inge Mørland er norminert som førstekandidat for Arbeiderpartiet på stortingsllisten.  Han er dermed garantert plass i nasjonalforsamlingen og må da gå av som fylkesordfører. Gro Bråten (51) fra Lillesand er klar til å ta over. 

Det er NRK Sørlandet som først skrev om saken på sine hjemmesider. Ifølge dem er avtalen mellom flertallspartiene klar på at det er Arbeiderpartiet som skal ha hånd om ordførerklubba og da er Bråten favorittetn. 

– Vi tar det som en selvfølge at Ap fortsatt skal ha fylkesordføreren. Da ligger det i kortene at Gro Bråten rykker opp, sier Jon Rolf Næss, som er leder av Aust-Agder Arbeiderparti til NRK.

Bråten selv virker å være klar og sier til distriktskanalen at fylkerordførerjobben er en kjempeutfordring.

Turid Jacobsen, KrFs fylkesleder fra Lillesand, mener imidlertid ikke det er noen automatikk i at Bråten rykker opp. Mens KrF-politikeren mener partifelle John Olav Strand fra Risør bør være aktuell, er imidlertid Oddbjørn Kylland, Senterpartiets fylkesleder som også bor i Lillesand, klar på at avtalen sier at Arbeiderpartiet skal ha fylkesordføreren hele perioden. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.