annonse

Birkeland imponerte

KLAR FOR VINTERLEKER
KLAR FOR VINTERLEKER: Lars Helge Birkeland fra Mollestad i Birkenes mistet en tilsynelatende sikker plass på sprint/jaktstart i OL, men får trolig gå tre distanser i lekene - normaldistanse, fellesstart og den gjeve herrestafetten.

Lars Helge Birkeland imponerte i torsdagens verdenscuprenn i Østersund.

Herrene åpnet årets verdenscupsesong med 20 kilometer i Østersund torsdag.

Lars Helge Birkeland leverte en solid premiere. Han noterte seg for ett tilleggsminutt på hver av de tre første skytingene under vanskelige forhold . Birkenes-løperen kom inn til siste skyting med 16. Beste tid, men avanserte til fjerdeplass med feilfri skyting. Den plassen holdt han også i mål. Det er han naturlig nok godt fornøyd med selv om han faktisk mener å ha mer å gå på.

- Jeg følte meg litt dau i starten og var litt irritert over bommen på første skytingen. Men det gikk bedre etterhvert, sa skiskytteren etter målpassering og tangering av karrierebeste. 

- Jeg er godt fornøyd. Det lovet bra for fortsettelsen, mente Birkeland.

Martin Fourcade fra Frankrike vant foran Johannes Thingnes Bø. Begge hadde to tilleggsminutter. Birkeland ble nest beste nordmann på plassen foran landsmann Ole Einar Bjørndalen, som også hadd tre tilleggsminutter. Han skrøt av Birkenesingen.

- Veldig gøy med Lars Helge. Han fortjener det. Han er den som jobber hardest av alle de norske, sa veteranen til NRK.

- Dette er et veldig viktig løp for Lars Helge med tanke på å kvalifisere seg inn for kommende løp. Det kan ikke være tvil om at han er med videre, konstaterte NRK-ekspert Ola Lunde.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone