NY RUnDE

NY RUnDE: Birkenes Idrettslags sykkelgruppe inviterer til den 38. utgaven av Birkenesrunden.

Birkenesrunden

Søndag er det klart for den 38. utgaven av Birkenesrunden.

Mest lest på lp.no denne uka

For 38. gang har Birkenes Idrettslags sykkelgruppe gleden av å innby til tur- og trimrittet Birkenesrunden, et av sørlandets største og eldste turritt.

Sykkelrittet har start og målgang i Birkenesparken på Birkeland. Både mosjonister og mer aktive syklister vil bryne seg på den 92km lange sykkelturen. Ifølge en pressemelding fra Birkenes IL Sykkel har rittet en forholdsvis lett trasé, som de aller fleste vil fint klare å fullføre.

Så langt har rundt 200 stykker meldt seg på sykkelrittet. Det er færre enn på samme tid i fjor. På startstreken i fjorårets løp stilte 365 deltakere.

– Det er halvt om halvt med tur- og trimryttere, noe som er veldig bra, sier løpsgeneral Notto Høiland.
Løpet er delt opp i to klasser. Turrittklassen er åpen for deltakere som fyller 17 år innen 31. desember. Trimklassen har ingen aldersbegrensninger, og her kan alderen på deltakerne variere fra ti til 75 år.

Turrittklassen vil bestå av flere puljer med cirka 25 deltakere i hver. Puljene blir satt opp ut ifra forventet sluttid, så forhåndspåmelding anbefales for å sikre seg ønsket pulje.

– Vi sender ut 25 om gangen for å ivareta sikkerheten. Det er noen smale veier her og der. Vi satser på å samle de beste og raskeste i samme pulje, sier Høiland.

 

Været

Levert av
yr.no

Sponset av