annonse

Drømmer om OL-gull

FULL FART: FULL FART: Hakeem Teland fosser fram på Gillsvann i Kristiansand. (Foto: )

- Først norgesmester, så verdensmester og olympisk mester, sier LOS Fondet-finalist Hakeem Teland med et stort smil.

Det er ingenting i veien med målsetningene til 12-åringen fra Høvåg. Hakeem er et stort kajakktalent, suveren i sin aldersklasse og blant de beste også når han konkurrerer mot 14-åringene. Noe av forspranget hans ligger i den naturgitte fysikken; Hakeem rager med sine 184 centimeter et hode høyere enn de fleste andre 12-åringer.

- Alle blir sjokka når de hører hvor gammel jeg er, sier Hakeem og ler.

Første gang han steg opp i en kajakk var han ti.

- Ei venninne av bestemor hadde en kajakk jeg fikk låne. Jeg kantet mange ganger, men til slutt fikk jeg det til. Da bestemte jeg meg for at dette vil jeg bli god til, sier Hakeem.

Droppet ballen

Han har droppet håndball- og fotballtreningen og trener heller tre ganger i uken på Gillsvann sammen med kameratene i Kristiansand kajakklubb. I tillegg blir det egentrening - i sommer hver dag - i form av fysisk arbeid i og rundt huset i Høvåg.

Hakeem er av en jury valgt som en av fem finalister i LOS Fondets Drømmefinale. Hver finalist er sikret minimum 40.000 kroner. Den som sanker flest stemmer i en avstemming på hjemmesidene til LOS vinner 100.000 kroner.

- Jeg ble utrolig glad da jeg fikk høre at jeg var en finalist. Pengene fra LOS Fondet gjør at jeg kan trene enda mer. Jeg vil reise på treningsleirer og enda flere stevner, sier Hakeem målbevisst.

Kjøpte båt av OL-vinneren

Ny kajakk trenger han ikke med det første. Hakeem har nettopp kjøpt en båt som Eirik Verås Larsen, OL-vinneren fra Flekkefjord, har bygget.

- Eirik er veldig flink til å motivere meg til å trene masse. Vi snakkes ofte på stevner, sier Hakeem, som har et bilde av seg selv og Verås Larsen som profilbilde på Facebook.

Det er nettopp via Facebook at Hakeem vil sanke stemmer til Drømmefinalen.

- Jeg vil poste en melding og noen bilder, og be alle om å stemme på meg. Jeg håper på mange stemmer, sier Hakeem og benytter anledningen til å be om støtte fra hjemkommunen gjennom Lillesands-Posten. Han konkurrerer mot fire foreninger og organisasjoner som har mange medlemmer og stort nettverk, derfor trenger han all støtte han kan få.