annonse

Får 224.707 kroner i kompensasjon

Birkenesparken
Rett i angrep:

Birkenes Idrettslag er en av klubbene som har fått god uttelling for sin søknad om momskompensjasjon. 224.707 kroner er en kjærkommen førjulsgave.

Idretten i Aust-Agder får utbetalt 6,8 millioner kroner i vare- og tjenestemomskompensasjon i 2016.

– Idrettslagene i Aust-Agder er den store vinneren! Hele 150 idrettslag i fylket får utbetalt 6,8 mill kr i vare- og tjenestemomskompensasjon for 2016. Det er bare å glede seg - pengene utbetales ved juletider, skriver Norges Idrettsforbund i en pressemelding.

Det blir rekordstor utbetaling til idretten etter at Lotteri- og stiftelsestilsynet mandag offentliggjorde tildelingen av kompensasjon for vare- og tjenestemoms for 2016. Vinneren er idrettslagene som får 348 millioner kroner til fordeling. Idrettslagene får 20 millioner kroner mer i år enn i fjor.

Birkenes Idrettslag er en av klubbene i fylket som får mest utbetalt. 224.707 kroner kan klubben se frem til å få inn på konto før jul.

Birkeland klatreklubb får 1.128 kroner, Birkenes og Lillesand Sportsskytterlag får 14.452 kroner og Blindleia Cyckleklubb 9.877 kroner.

Fornøyd idrettspresident

- Dette er meget gledelig at utbetalingene for kompensasjon for vare- og tjenestemoms stadig øker for hvert år. Imidlertid blir det fortsatt ikke kompensert krone for krone, noe vi naturligvis jobber for å få til.

- Når det er sagt er momskompensasjon blant de viktigste ordningene når det gjelder rammevilkår for idrettslagene – og som sørger for at idrettslagene ikke beskattes for frivillig arbeid, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Totalt 481 millioner

Totalt får norsk idrett nå i desember tilført hele 481.176.040 kroner basert på regnskapsåret 2015. Det er en økning på ca. 25,6 millioner kroner fra forrige momskompensasjonsutbetaling.

For særforbundene er tildelingen i år på 69 millioner kroner, på toppen av de 19,6 millionene som særkretser/regioner har mottatt. NIF får 19,1 millioner kroner i kompensasjon. Idrettskretsene får 8,5 millioner kroner.

Totalt til utbetaling i momskompensasjonsordningen for 2016 til hele frivillighets-Norge er 1. 3 milliarder kroner.

Det betyr at norsk idrett har fått cirka 37 prosent av denne potten.

redaksjon@lp.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

Hei, 

×

Du leser første premium-sak

Du har nå lest 2 saker

×

Ha en fin dag!

Du har nå lest 3 saker

×

Tekst kommer her.

Du har nå lest 4 saker

×

Du har nå 1 plussak igjen. Men du kan nå også få ubegrenset tilgang i én måned for kun 1 krone