annonse

Hakeem vant 70.000 kroner

TREDJEPLASS: TREDJEPLASS: En stolt og glad Hakeem Teland med LOS Fondets sjekk på 70.000 kroner (foto: LOS Fondet). Drømmefinale i LOS Fondet. (Foto: LOS Fondet. Drømmefinale i LOS Fondet.)

Hakeem Teland fra Høvåg tok tredjeplassen i LOS Fondets Drømmefinale og mottok hele 70.000 kroner. -Jeg har ikke landa helt ennå, sier kajakktalentet, som også sikret seg fire medaljer i løpet av helga.

  • Merete Moen

Søndag var det finale i LOS Fondet, og unggutten Hakeem Teland fra Høvåg vant altså 70.000 kroner da han kom på tredjeplass.
-Det var kjempegøy, og jeg har ikke helt landa ennå. Jeg skal bruke penger på utstyr, treningsleirer og stevner, og jeg skal leie inn en personlig trener. Og så skal jeg reise til OL i London i 2012 og se på Eirik Verås Larsen når han skal padle, forteller kajakktalentet Hakeem Teland.
Hakeem konkurrerte mot fire foreninger og organisasjoner i Drømmefinalen. Fjellparkfestivalen i Flekkefjord vant og fikk 100.000 kroner mens Blå Kors kvinneutvalg på Sørlandet fikk andreplass og 80.000 kroner. Og unge Hakeem tok en fantastisk tredjeplass.
-Skal du feire?
-Det blir vel kanskje en kake, smiler Hakeem, som har flere grunner til å feire.
I helga tok han hele fire medaljer da han deltok på stevne på Gillsvann i Kristiansand: En gull og tre sølv. Hakeem som er 12 år padla i 14-års klassen og deltok på distansene 200 meter, 500 meter og 2.000 meter. Gullmedaljen tok han på 500 meter i toer.
-Jeg er kjempefornøyd. Det var vel rundt 170 med på stevnet og ihvertfall 20 stykker i min klasse, forteller talentet fra Høvåg.
Hakeem begynte å padle da han var ti år. I dag er han et stort talent og padler for Kristiansand Kajakklubb. Han trener tre ganger i uka på Gillsvann i tillegg til masse egentrening. Og drømmen er ikke mindre enn OL-gull. Først skal han imidlertid til London og se på forbildet sitt, OL-vinner Eirik Verås Larsen, som Hakeem har kjøpt kajakken sin av.
Finaleshowet samlet 2.500 tilskuere i Dyreparken søndag. Finalevinneren ble kåret ved nettavstemning. Det er syvende året på rad at LOS Fondet deler ut en million kroner til barn og unge på Sørlandet, og i år har 65 vinnere fått støtte gjennom månedlige tildelinger fra februar til juni.