annonse

Rimelig fornøyd

KLAR FOR VINTERLEKER
KLAR FOR VINTERLEKER: Lars Helge Birkeland fra Mollestad i Birkenes mistet en tilsynelatende sikker plass på sprint/jaktstart i OL, men får trolig gå tre distanser i lekene - normaldistanse, fellesstart og den gjeve herrestafetten.

Lars Helge Birkeland er rimelig fornøyd med dagens 20 kilometer, men litt småirritert over det ene tilleggsminuttet han pådro seg. Uten den hadde det blitt medalje.

Lars Helge Birkeland ble nummer ni i dagens VM-renn.

- Det var et bra løp. Jeg gjorde en god jobb på skytebanen, men den ene bommen irriterte meg. Den var unødvendig, sa Lars Helge Birkeland til NRK etter endt løp.

Han var fornøyd med egen innsats. Han skjøt fullt hus på de to første skytingene, men fikk en bom på den andre liggende skytingen før han avsluttet med fullt hus på den siste stående serien. 

- Jeg koste meg. Det var deilig solskinnsvær, så det var akkurat som å være hjemme på Sørlandet. Alt i alt var det et bra løp, men bommen er det som skiller det fra å være et drømmeløp, sa birkenesingen, som kom i mål til en foreløpig tredjeplass, 53 sekunder bak Martin Fourcade som ledet på det tidspunktet. Franskmannen hadde to tilleggsminutter. De to hadde startnummer tre og fire og Birkeland måtte derfor se at flere løpere passerte ham på resultatlisten, inkludert Johannes Thingnes Bø (to bom) som dermed ble beste nordmann foran Birkeland. 

Gullet gikk noe overraskende til amerikanske Lowell Bailey som vant et sekund-drama med tsjekkiske Moravec. Fourcade tok bronsemedaljen. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på lp.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.