LIV OG RØRE

LIV OG RØRE: Gisle Stavland forventer at 3v3-turneringen i Birkenes vil bli en stor begivenhet. Informasjon og invitasjoner til alle klubber på Agder sendes ut etter påske.

Spennende nyhet

Arrangørene håper at så mange som 1200 unge fotballspillere vil møte opp, når de i september inviterer til 3v3-turnering i Birkelandsparken.

Turneringsformatet 3v3 er et ungt konsept i Norge. Kampene spilles på små baner, med små mål uten målvakt og med et meterhøyt vandt rundt banen.
Formen tar sikte på å gjenskape løkkefotball i turneringssetting, og skal visst være både hektisk og spennende.


– 3v3 innebærer høy grad av involvering. Alle spillerne må bidra. I tillegg går det i ett, med angreps- og forsvarsspill hele tiden, sier Gisle Stavland fra BIL, som leder arrangørkomiteen.


Kampene varer i syv minutter.


– Det høres kanskje litt lite ut, men kampene er intense og spillerne blir slitne, sier Stavland.


Turneringen i Birkenes vil arrangeres lørdag og søndag den første helgen i september. Den er åpen for gutter og jenter fra seks til 14 år.


– Vi ser for oss at det vil kun komme lag fra Agder, men vi sier ikke nei til noen som har lyst til å reise langt, sier Stavland.


Ambisiøst


Målsettingen er å samle hele 1200 spillere.


– Det er ganske ambisiøst, men ut ifra våre erfaringer med Flomlysturneringen, som hver høst drar 500 spillere, så forventer vi å takle det, hevder Stavland.
Det vil settes opp et stort antall baner for å støtte den store mengden spillere.


Publikum vil kunne vandre mellom disse banene, og på den måten håper Stavland at turneringen vil bli svært publikumsvennlig.


– Jeg forventer at vi vil skape mye liv og moro både for spillerne og publikum. Jeg regner med at det vil bli mye trykk av at publikum kan bevege seg mellom banene. De to dagene vil også inneholde litt mer enn bare fotball. Vi ser for oss flere aktiviteter utenom spillet på banen.


Første utendørs


Så vidt Stavland vet vil dette bli den første utendørs 3v3-turneringen i stor skala på Sørlandet.


– Jeg vet at Hornes hadde en turnering innendørs sist desember. Vi satser på en mye større variant i Birkenesparken. 3v3-turneringer er et ungt konsept i Norge, så vi er spente på mottakelsen.


Samarbeid


Turneringen arrangeres i samarbeid med aktøren 3v3 Norge.


3v3 Norge bidrar blant annet med markedsføring, og sikrer at BIL blir eksklusiv arrangør i sitt område.


På sin nettside skriver 3v3 Norge at denne formen for fotball fokuserer på og utvikler de grunnleggende fotballferdighetene. Mye spilletid for alle fører til en morsom og aktiv opplevelse med mye glede.


Gisle Stavland håper dette er begynnelsen på en tradisjon i Birkenes.


– Vi fokuserer nå i oppstarten ikke så mye på økonomien. Vårt mål er å stable på beina en ny turnering, som kan være levedyktig i mange år. Vi håper også det vil sette Birkenes tilbake på kartet som en arrangør av store turneringer, sier Stavland, som i tiden fremover skal på sponsorjakt.

 

Været

Levert av
yr.no

Sponset av