annonse

Uavklart om trenerroller

Forandringer
Forandringer: BIL må på trenerjakt før ny sesong, mens LIL og LFK skal gjennom en bred evalueringsprosess før trenerspørsmålet avklares. Arkiv (Foto: )

+ BIL må finne ny hovedtrener for A-laget, og lillesandslagene skal evaluere sesongen før de bestemmer seg for hvem som skal trener Lillesand Fotball i 2019.

Sindre Haugen Mehl

Rolf Åge Børresen og Jørgen Bakkemoen har trent LIL siden sommeren 2017. Bakkemoen vet ikke om de får fornyet tillit etter sammenslåingen.

– Vi har ikke hørt noe, så jeg regner med fotballstyret jobber med andre alternativer. Det er greit nok. Vi har klart det vi satt som mål da vi kom inn i A-laget, nemlig å skape et lag. Det hadde vi ikke da vi kom. Sakte, men sikkert har vi fått en stor tropp med gode spillere, og i høst var det skikkelig kamp om plassene. Det lover godt, sier Bakkemoen.

– Helheten ikke på plass

Leder Øyvind Mellem i LILs fotballgruppe sier det jobbes i arbeidsgruppene i LIL og LFK om strategi for veien videre.

– Flere momenter om det sportslige og økonomiske er landet foreløpig, men helheten er fortsatt ikke på plass. Vi kan derfor ikke gå ut med detaljert informasjon på nåværende tidspunkt, siden flere møter gjenstår, sier han.

Mellem sier spillergruppa skal involveres når det gjelder trenerspørsmålet og A-satsingen.

– Vi skal kartlegge hva de ønsker. Det er flere momenter som må avklares internt, før vi kan informere byen om det, sier Mellem.

BIL på trenerjakt

I Birkenes gir trener Simon Harrold seg etter kun ett år. Han reiser tilbake til England.

– Vi er veldig fornøyde med jobben Simon har gjort. Det har vært et positivt bekjentskap, og han er veldig dyktig med unge mennesker. Vi ønsker han lykke til videre, sier Ragnar Suggelia, leder av fotballgruppa i BIL.

Han sier de er ute på søken etter ny trener.

– Vi har begynt å tenke på ny trener, men har ikke noe konkret ennå, sier Suggelia.

Fotballgruppa har evaluert årets sesong, og konklusjonen er at de er middels fornøyd.

BIL endte på åttendeplass på tabellen.

– Vi er en breddeidrettsklubb, så det blir som det blir. Vårt mål er å forbli i divisjonen og ha et lag som fungerer, sier Suggelia.

sindre@lp.no