annonse

Vil på landslaget – i ny kajakk

NY KAJAKK: NY KAJAKK: Hakeem Teland i sin nye kajakk. Her med markedssjef Nils Tore Augland i Los der Hakeem fikk stipend på 70.000 kroner i fjor. (Foto: )

13 år gamle Hakeem Teland får bedre treningsmuligheter i sin nye kajakk - en Surfski som han kan gå utenskjærs med.

  • Anne Marta Svendsen Anne.marta.svendsen@lp.no

Det var en spendt Hakeem Teland som stilte ved kajakkhotellet på Vestre Vallesverd forleden. Den nye kajakken, som han ikke engang hadde sett, skulle sjøsettes, og den glade eieren skulle på prøvetur og holde oppvisning for en liten gruppe fremmøtte, blant andre bestemor Viviann Teland som er sjåfør og heiagjeng når Hakeem stiller til start i norgescuper og lokale kajakkonkurranser.

I fjor fikk Hakeem et stipend på 70.000 kroner fra Losfondet. Kajakken han nå her kjøpt har en prislapp på 25.000 kroner.

–Men jeg fikk en god pris, forteller Hakeem. I tillegg til kajakken har den unge padleren kjøpt padleutstyr, treningstøy og rulleski.

Hakeem bor på Frillestad og går i 7. klasse ved Høvåg skole. Padling begynte han med for to år siden, og for to uker siden startet han sesongens padletrening.

–Jeg er veldig sent ute, men det har ligget is på fjorden. I vinter har jeg trent på land, styrke, kondis og utholdenhet, forteller han.

Nå ser han frem til å delta på alle norgescupene, Vanvittig løpet i Arendal og Blindleialøpet. Han stiller i 14 års klassen, og litt i ungdomsklassen. Det gjør han for å prøve å komme på landslaget.

–Jeg skal gjøre så godt jeg kan for å komme dit, og jeg får vite om jeg er god nok midt på sommeren, etter leiren i Bergen.

Det er vel kjent at Hakeem har OL som mål en gang, og i mellomtiden trener han sammen med klassekameraten Jarl Gunnarsli og Tønnes Christian Due-Tønnessen.

Nils Tore Augland, markedssjef i Los stilte til sjøsettingen. Los deler årlig ut 1 million kroner som fordeles på barn og unge på Sørlandet.

–Hakeem er et talent, det er gøy å hjelpe ham på veien, sier Augland.

Hakeem var på påskeleir i Flekkefjord. Der var ingen ringere enn Eirik Verås Larsen, og treneren hans Morten Ivarsen var også blant de store gutta innen kajakksporten.

–Det er Morten Iversens sønn, Magnus, jeg kjemper mot. Vi ligger og kniver litt i tet, men jeg liker å kjempe. Og vi er like gode venner selv om vi konkurrerer, sier Hakeem som ser frem til å trene i det han karakteriserer som havkajakk, den er sikrere i sjø.

Johan Heffermehl, innehaver av Padlespesialisten, som leverte kajakken på Vestre Vallesverd, retter litt på betegnelsen, og sier at dette er en racerkajakk for havet. En super lett kajakk som ikke veier mer enn 14 kilo.

Og bestemor, Vivian Teland er tilskuer, her som ellers når det skjer ting rundt Hakeem.

–Jeg følger opp, og henger med. Jeg kjører med tilhenger og er med rundt på stevner. Det er moro, sier bestemor.