Moteriktig: Både eldre og yngre, kvinner og menn fikk virkelig vist frem hva Lillesand har å by på. Foto: Håkon Raa

Se bildene: Modellene strålte om kapp med solen

I strålende solskinn fikk flere hundre fremmøtte en oppvisning de sent vil glemme da lokale forretninger fikk vist fram årets vår- og sommertrender.

Se vårt store og rike bildegalleri fra motefremvisningen helt nederst i saken.

– Dette var bare gøy! Jeg hadde med meg sønnen min på den røde løperen, så det ble litt stress med skifting og slikt, men det gikk veldig greit, sier Anna Serina Drangsholt, en av de mange modellene som gikk nedover den røde løperen.

– Masse folk i byen for å se på. Hvordan har dagen vært?

– Nydelig. Det er så utrolig bra at dette gjøres, for lokale butikker brukes litt for lite. For å få folk til å bruke dem mer, så er det utrolig flott å få dem fram i lyset og vist hva de har å by på, for det er så utrolig mye fint.

– Tullete lite bærekraftig

Butikkene som deltok på moteshowet var Allehaande, Atelier Alexandra, Barnestreker, Bertrand, Frøken Friis, Hæla i taket, Interiørfruene og Iris Skin Tonic.

Konferansier for arrangementet, Frode «Frode-Kommode» Strømman, er helt enig med Drangsholt. Derfor hadde han en oppfordring til publikum da det hele var ferdig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hver eneste krone folk bruker i byen, betyr vanvittig mye for alle lokale butikkdrivere. Det er så masse som blir kjøpt på nett, men dette er verdiskapning som aldri gir noe til Lillesand. Hvis alle hadde brukt en tusenlapp mer i sin by, da hadde det betydd all verdens forskjell. Jeg håper folk benytter seg av sentrum, hilser på mennesker og leter etter ting i byen først – før man går til det skrittet for å lete etter det på nettet, lyder det fra Strømman som også mener nett-shopping heller ikke er bra for miljøet:

– Det er tullete lite bærekraftig når man klikker på fem-seks ulike produkter på nettet og sender tilbake fem av dem. Folk er flinke til å tenke økologisk og bærekraft på flere områder, men når det gjelder dette med å sende varer gjentatte ganger fram og tilbake over hele verden, det er helt hjernedødt.

Med helgens moteshow håper Strømman folk får øynene opp de lokale alternativene.

– Dette var en god start på vårsesongen og en fin måte for butikkene å få vist seg fram på. Jeg tror flere nå vil ta seg en runde og lete litt. Da vil de få seg en «aha-opplevelse».

Konferansier: Frode Strømman fikk svært kompetente hjelpere til å trekke vinnerne av gavekortene som ble utdelt lørdag. Foto: Håkon Raa

– Sola skinner og byen er full av blide folk

– Dette var gøy. Folk tar deg godt imot, men det var også litt nervepirrende. Jeg synes det var et godt oppmøte, for jeg er ikke vant til at det er så mange i byen når det ikke er sommerferie eller 17. mai, sier Thomas Holt Ekeberg som gikk modell for herrebutikken Bertrand.

I tillegg til modellene, konferansier og de hundrevis av fremmøtte, var også butikkinnehaverne fornøyde med dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tror dette ble kjempebra. Sola skinner og byen er full av blide folk. Jeg hører veldig mange kunder som skryter av Lillesand sentrum og alle butikkene vi har i denne lille byen og i dag fikk vi virkelig sett hvor utrolig mye flott vi har i alle butikkene. Vi har kunder fra Kristiansand, Arendal og Grimstad som også skryter av byen, så jeg er veldig stolt over å drive butikk i Lillesand, forteller Vibeke Moltu Sagebakken, innehaver av Hæla i taket.

Nå håper hun flere vil bidra til mer positiv fremsnakk.

– Dette var god reklame for sentrum, for jeg føler ofte at Lillesands-Posten, kommunen og veldig mange andre snakker sentrum ned. Samtidig føler jeg de snakker Tingsaker senter veldig opp. Alltid når det er noe negativt får vi høre det, men når du går rundt og spør, så er det bare positivitet, så det er utrolig viktig å få snakket byen opp. Kundene har vi og flere kan vi få. Også håper jeg bobilcampen blir værende i sentrum, noe som vil trekke folk til byen og sørger for at det drypper litt på oss også, sier Sagebakken.

– Det ser ut til å dryppe bra på dere i dag?

– Ja, i dag tenker jeg det blir en kjempegod dag!