Det tok lang tid å hente inn alt av stemmer og redigere videoen, men resultatet er storslått. Se videoen i saken.

17. mai: Sjekk korets vakre hilsen til alle oss i Lillesand

Deler sin helt spesielle versjon av «Ja, vi elsker».

Grunnesund pigekor har sendt oss denne flotte videoen, der de framfører «Ja, vi elsker» akkompagnert av nydelige bilder fra Lillesand.

Cathrine Engemyr Eide kom på ideen om å markere nasjonaldagen på denne måten, etter at deres opprinnelige planer for dagen gikk i vasken.

– Vi fyller ti år i år, noe vi hadde tenkt å markere i borgertoget. Det ble det jo ingenting av, så derfor kom jeg på ideen om å lage slik en film. Vi tenkte det ville være gøy å gi Lillesand noe på den store dagen. En gave fra oss til innbyggerne, sier Eide.

Det ble et krevende prosjekt for Eide.

– Først måtte jeg arrangere «Ja, vi elsker» til alle i koret, alle de forskjellige stemmene. Så skrev vi alt dette inn i et dataprogram og lagde lydfiler, som jeg sendte til kormedlemmene alt etter hvilken stemme de skulle ha. Deretter filmet de seg selv hjemme, og sendte klippene til meg. Og så satt vi det sammen med filmklipp fra Lillesand og skjærgården vår, sier Eide.

Kormedlemmene fikk stemmene sine tilsendt for tre uker siden, med leveringsfrist 1. mai.

– Det var imidlertid redigeringen i etterkant som tok mest tid. Det har gått med mange timer til dette, sier Eide.

I sommer skulle Grunnesund pigekor egentlig markert sitt tiårsjubileum med en stor konsert i Hotelhaven. Den er utsatt, og ny dato er ennå ikke fastsatt.

– Vi må bare se hva som skjer utover høsten, men vi har absolutt lyst til å markere jubileet i år. Vi har startet opp korøvelsene igjen og sjekket hvordan det fungerer med en meters avstand, sier Eide.