NYTT VERV: Øystein Djupedal, her på et arkivbilde. Foto: Marit Elisabeth Strand

Djupedal blir HEF-leder

(Agderposten) En sekulær stat, et samfunn for alle og ikke minst demokrati og menneskerettigheter – alt dette er saker han brenner for, kommenterer Øystein Djupedal, nyslått regionlagsleder for Human-Etisk Forbund i Agder.

Han har vært stortingspolitiker for SV, kunnskapsminister, fylkesmann i Aust-Agder og var en av initiativtakerne til Arendalsuka. Øystein Djupedal jobber nå som regiondirektør i Husbanken, og fikk denne uka et nytt verv – som styreleder for Agder regionlag av Human-Etisk Forbund Agder regionlag.

Djupedal ble enstemmig valgt på årsmøtet, opplyser pressemeldingen fra HEF.

Likebehandling

– Vi er glade for at en støttespiller som Øystein Djupedal nå vil bruke tid og krefter i forbundet. Som kunnskapsminister bidro han til å endre skolen og barnehagens kristne formålsparagraf og som stortingsrepresentant fremmet han forslag om å endre Grunnloven for å sikre likebehandling av landets borgere, kommenterer Tim Raven, leder av valgkomiteen.

Djupedal har vært medlem i Human-Etisk Forbund siden midten av 80 -tallet, nevnes det, og vært blant talerne på humanistiske konfirmasjoner i en årrekke.

Kampsaker

Han gleder seg til å ta fatt på sitt nye verv, sier han i en kommentar, og å jobbe med saker han brenner for:

- … en sekulær stat, et samfunn for alle og ikke minst demokrati og menneskerettigheter. Demokratiet er ikke gitt, det må forsvares det ser vi i mange land, og Human-Etisk Forbunds verdier er meget sammenfallende med de verdier jeg mener et samfunn for alle bør tuftes på, sier den nyvalgte lederen.

Ifølge pressemeldingen er Human-Etisk Forbund i Agder et regionlag i vekst, med rundt 4.500 medlemmer og ni aktive lokallag. Regionlaget koordinerer arbeidet med humanistiske seremonier som humanistisk konfirmasjon, navnefest, vigsel og gravferd.