Lørdag er det klart for den store avslutningskonserten. Etter god periode med øvelser og en mai med masse offentlige opptredner er det en hornmusikk i toppform som nå går inn for landing før sommerferien.

– Vi har hatt en flott vår og konstaterer med glede at vi har fått en viss tilvekst i korpset og at gjennomsnittsalderen har gått ned. Vi er rundt 35 i korpset og er jevnt over rundt 28–30 på øvelsene. Det er bra, mener Dagfinn Bakkemoen, somer leder av hornmusikken. Han får støtte av korpsets mangeårige dirigent Tor Flaa. Han legger til at det fortsatt er plass til flere musikanter i gjengen.

– Formålet med lørdagens konsert er tredelt. Det er selvfølgelig å få inn noen kroner i korpskassen. Vi har ikke så mange inntektskilder. Dernest ønsker vi å vise oss fram og gjerne komme i kontakt med de som har lyst å bli med, og sist men ikke minst så ønsker vi å gi en hyggelig opplevelse til byens befolkning. Vi har fått mange tilbakemeldinger på at folk synes det er hyggelig når vi spiller, sier Bakkemoen, mens Flaa forteller at man lørdag vil fremføre både kjente og ukjente verk.

– Vi skal blant annet spille «Utenfor Hotel Norge». Den er vi dessverre de eneste i hele verden som spiller, smiler Flaa, som selv har lagd verket som er inspirert av 17. mai-feiringen. Hornmusikken starter alltid dagen med en frokost der etter å ha spilt ved kransenedleggelsene og så spiller de denne melodien mens de venter på at Borkedalen skole skal ankomme og de sammen går opp til Fagertun for barnetoget.

– Vi er heldig som har en så dyktig dirigent som lager og tilrettelegger musikk som passer for oss, sier Bakkemoen og legger til at det selvfølgelig blir enkel servering i parken også i år, og at premiene i lotteriet vil være lokale gavekort og maritime gevinster.