Mosjonsløpet Lørdagsløpet har i 25 år, siden 1998, vært avholdt hver lørdag kun med opphold under koronapandemien.

– Om det har vært 17. mai, julaften, påske, pinse, Lørdagsløpet har alltid vært et fast innslag på lørdagene, sier Carl Jon Hansen, som var med å arrangere i starten i 1998, og var med som starter og tidtaker i 15 år.

Flere premier

Til lørdag skal dette 25-års jubileet markeres med en mengde premier, men ellers et ganske vanlig Lørdagsløp.

– Vi håper så mange som mulig kommer, sier Tor Berthelsen.

– Førstepremien på lørdag er 1.000 kroners gavekort på Kiwi, og ellers lodder vi ut flere premier for deltakelse. Det er gode vinnersjanser.

Som vanlig kan man velge mellom lang og kort løype på henholdsvis 3,4 og 2,1 kilometer.

– Lørdagsløpet er et lavterskeltilbud som fremmer fysisk trim, og gir samtidig en møteplass for sosialt samhold. Det er også en inspirasjon for noen, jeg har hørt flere folk si de ikke hadde løpt eller mosjonert uten Lørdagsløpet, sier Hansen.

31. mars 1998 gikk startskuddet for tidenes første Lørdagsløp, og siden har det gått slag i slag - hver lørdag. Foto: Faksimile Lillesands-Posten

Vært med siden start

Jan Henrik Skibelid deltok på tidenes første Lørdagsløp som 15-åring, og har vært på så å si hvert løp siden. Etter noen år som deltaker ble han selv spurt om å være arrangør, noe han takket ja til.

– Det har blitt en tradisjon for meg, og det har på en måte blitt mitt løp, sier Skibelid som anslår han har vært på over 1.200 Lørdagsløp.

– Det pleier å komme mellom 20–25 deltakere vanligvis, og vi håper så klart så mange som mulig kommer til lørdag. Rekorden var på 10-års jubileet, da kom det 130 deltakere, men det spørs om vi blir så mange på lørdag.

På 10-årsjubileet kom rekordmange 130 deltakere på Lørdagsløpet. Foto: Faksimile Lillesands-Posten
Før første løp var arrangørene ute i avisen for å annonsere tidenes første Lørdagsløp. Foto: Faksimile Lillesands-Posten