Litt foran skjema nådde Terje Øvstedal Lillesand tirsdag. Her slo han seg ned utenfor Narvesen med sin stand og oppfordring til folk om å vippse et bidrag til Kreftforeningen. Onsdag er Grimstad på programmet.

5. juli er det meningen at revy-entusiasten skal ankomme Høylandet og Norsk Revyfestival.

Øvstedal kommer fra Vestnes kommune i Møre og Romsdal, hvor han er aktiv i et blomstrende revymiljø.

– Vi har tre revylag på 7.000 innbyggere og det er ikke så verst, smiler han og legger til at ideen til turen kom plutselig.

– Jeg har det med å få mange ville ideer. De fleste mens jeg sover. Jeg har en blokk ved siden av sengen hvor jeg skriver dem ned og så samler jeg dem i en perm. Dattera mi sa at dersom jeg skal gjennomføre alle disse rare påfunnene så må jeg bli 300 år. Det ga meg et puff til å plukke ut noen av dem og så bestemte jeg meg for å legge ut på denne turen til revyfestivalen, forteller Øvstedal, som har en lokal prosjektgruppe og sponsorerer i ryggen.

– Alle var enige om at vi måtte ha et formål og da var Kreftforeningen et ganske opplagt valg. Så nå går jeg for den gode saken, sier Øvstedal til Lillesands-Posten.

– Jeg vil gjennom den lange fottruen rette et velfortjent søkelys på amatør-revyen og frivillighetens betydning for landet vårt. I tilleggvil jeg samle inn penger til det gode formålet. Latter og alvor i skjønn forening, sier den spreke revy-entusiasten, som kan forelle at han etter bare noen dager har passert 21.000 kroner til Kreftforeningen, men at han håper dette beløpet vil vokse etterhvert.

– Det er en viss fare for gnagsår og såre poter, men så møter jeg mange hyggelige mennesker underveis og så ser jeg fram til revyfestivalen, smiler Øvstedal, som har med seg hunden Zico på turen og en vogn med telt og nødvendig utstyr.

– I begynnelsen trakk jeg den etter meg, men nå har jeg funnet ut at det er bedre å skyve den foran meg. En lærer stadig vekk, forteller han.