Fra starten var arrangementet ved Birkeneshallen, men plassen ble for liten og i 2005 ble det flyttet til

Birkenesparken. Det var AMK som startet opp med brukt- og delemarked og veteranbilutstilling. Etter et par år kom Birkenes IL fotballgruppa med på arrangørsida og arrangementet utviklet seg bla annet med underholdning, auksjon osv. Nå er også skiskyttergruppa med.

Hele Sørlandets marked

Brukt og delemarkedet på Birkeland samler selgere og kunder fra hele landsdelen. Etter pandemien er det mange som har samlet opp godbiter, mens andre er klar for å gjenoppta jakten.

Bruktmarkedet på lørdagen har blitt større for hvert år selv om det har gått litt i bølger, stort sett avhengig av været. Her selges det ikke bare brukte bildeler, men alt fra fine antikviteter, serviser og bøker til spiker og skruer.

– Det blir masse liv og røre i parken med brukt- og delemarked, veteranbil-utstilling, trialoppvisning, underholdning, lotteri, barneaktiviteter mm. Veteranbilparade er alltid artig å se på, og i år er temaet «amerikanske biler». Barnestands har vært et populært innslag de siste årene og tilbudet fortsetter i år. Barn under 12 år kan ha egen stand der de selger gamle leker, tegneserier, sportsutstyr osv. Standprisen for barna er kun en 50-lapp! Det er mange barn som har både leker og utstyr de har vokst fra og gjerne kan selge til andre.

Mat og drikke blir det selvfølgelig også. Idrettslaget er på plass med smakfulle godbiter både for den som er veldig sulten og den som er litt sulten.

Foto: Arnt Georg Arntzen

Rabbersvigen

I år vil «Rabersvigen jazzensemble» fra Kristiansand spille under markedet. De har vært der før, og det har vært mange som har ønsket gjenhør med de!

Rabbersvigen er kjent for sin humørfylte stil og presenterer glad jazz i klassisk New Orleans-stil.

Olabilløp blir det i år igjen med Bil langrenn som arrangør. Barna oppfordres til å mekke biler eller låne av noen som har vært med før.

Dette markedet er et av Sørlandets største i denne sjangeren!

På de beste årene har det vært over 300 veteranbiler på gressmatta og det har vært over 4.000 publikummere innenfor portene.

Komiteen for brukt- og delemarkedet. Foto: Privat