Det ble en kveld fylt med musikalske høydepunkter da det lokale jazzbandet, Sandra Point Trad. Jazz Band møtte den anerkjente MR. Louis Ford på Sjøbua. Med glad jazz og en internasjonal flair, fanget de umiddelbart publikums oppmerksomhet.

Sandra Point Trad Jazz Band, et band med røtter tilbake til 1997, er kjent for sin «glad jazz», en musikalsk sjanger som Kåre Dag Helling, bandets leder, insisterer vil fylle publikum med glede. Dette var ikke langt fra sannheten, da publikums føtter nesten umiddelbart begynte å vugge til bandets livlige rytmer.

Gjesteartisten for kvelden, Louis Ford, en klarinettist av verdensklasse fra New Orleans, ga publikum et ekstra lag av musikalsk nytelse. Med sin lette og sømløse integrasjon i bandet, virket det som om han alltid hadde vært en del av bandet.

– Vi gir han bare setlisten, så peker vi på han når det er han sin tur til å spille. Han er så utrolig musikalsk, at han hører hvilke toner det er med en gang han skal spille, uttalte Helling.

Koste seg: Mie Elind (t.v) og Marius Elind (t.h). Foto: Morten Bietilæ

Det var ikke bare bandmedlemmene som gledet seg over kvelden. Publikum, bestående av både lokale og sommergjester, var full av entusiasme og forventning. Et eksempel var Marius og Mie Elind, som kom kledd i fargerike klær som reflekterte stemningen i rommet. De delte forventningene om en herlig musikkopplevelse, og var klar for å la seg rive med av musikken.

Louis Ford, hadde stor respekt for det norske publikummet. Han merket seg hvordan nordmenn setter pris på musikken på en helt annen måte enn publikummet i hjemlandet hans, Louisiana.

– Nordmenn setter virkelig pris på musikken, sa Ford, og fortalte videre: - Jeg er helt sikker på at folk kommer til å ha øynene sine og ørene sine siktet inn på bandet.

I et hjørne av lokalet, med et lurt smil, uttrykte Helling sin glede over kvelden:

– Det blir jo fryktelig moro for oss, hvor morsomt det blir for Louis vet jeg ikke helt, men jeg er ganske sikker på at publikum kommer til å ha en fantastisk kveld, sier Helling, som kan fortelle at det blir, om mulig, et enda høyere nivå når Louis Ford og Sandra Point tirsdag (i dag) inntar Hotelhaven, hvor de svenske verdensartistene Carling Family er hovedattraksjon. - Det blir spektakulært lover Helling.