Søndagen starter med friluftsgudstjeneste ved Torill Farstad Dahl og Birkenes Hornmusikk.

Etter gudstjenesten starter aktivitetene, og da er temaet «Alt hå tre kan bruges te».

– Det er alltid veldig koselig på museumsdagen på Tveide og det pleier å være mye folk, både store og små. Årets tema burde være interessant for mange. Tre er i skuddet som aldri førDet blir ifølge arrangørene mange spennende trerelaterte aktiviteter, heter det i pressemeldingen.

I det autentiske snekkerverkstedet til Åsulv Stoveland kan man oppleve reimdrevne maskiner, og barna kan snekre lastebiler og båter. De kan også smi et minisverd eller støype tinnfigurer, og kanskje dreie en snurrebass!

Utenfor verkstedet blir det mange boder med demonstrasjon og salg av ulike treprodukter, blant annet Terje Sagens flammede trekledning og Terje Gordon Jensens utskjæringer.

Man kan også spikke smørekniv hos Bo Andersson og stifte bekjentskap med flere flotte treskjærere.

Tveitås 4H lafter utedo og politikerne møtes til tautrekking. Steinars Garasje og mekanisk verksted vil ha åpne dører. Her kan man studere restaureringen av den gamle melkeruta, se den gamle Steyren med tømmerlass og andre restaurerte kjøretøy.

Svalandsruta vil kjøre gratisturer rundt på området, og det blir turer med hest og kjerre, geiter, høns, sau og kanskje ei Telemarksku.

I Mercedeshuset er det flere utstillinger som er vel verd et besøk.

I museumskafèen serveres det lapskaus, komper og rømmegraut, kaffi og kaker. I tillegg blir det musikk og overraskelser.

Svalandsruta er på plass Foto: Arkiv
Hormnusikken stiller også i år opp på Grashamdagen. Foto: Øyvind Kopperdal Rislå
Foto: Truls Bjørkum Larsen
Foto: Øyvind Kopperdal Rislå