I fjor var det en utfordring at ingen i 17. mai-komiteen hadde vært med på å arrangere en «normal» feiring av nasjonaldagen. I år tar med seg noen erfaringer og kombinerer det tradisjonelle med noen mindre endringer.

Dagen starter tradisjonen tro med bekransninger. Tidsskjemaet justeres imidlertid noe etter at man i flere år har vært noe forsinket.

– Vi legger inn et kvarter ekstra fra Vestre Moland til Rådhuset, forteller komiteleder Arne Abrahamsen.

Barnetog

Rutene for barnetog og borgertog er som tidligere år med start fra Fagertun.

En endring er at barnetoget deles den siste etappen opp mot Lillesand kirke.

– Vi splitter oss ved Fiskebrygga. Halvparten går via SN Hansen gate, mens den siste halvparten går opp Nygårdsgate. Det gjør organiseringen utenfor kirken noe enklere og vil også redusere ventetiden, forklarer Jan Frank Myrene.

Nytt av året er det at 17. mai-komiteen lokker med en premie til den skoleklassen som gir det mest positive bidraget til toget.

– Vi Håper det kan være en stimuli til klassene til å bidra med sang og hurra-rop og godt humør i barnetoget, mener Dianna Sikveland.

Marie Borgen forteller at vinnerklassen vil få en overraskelse fra Dyreparken.

Borgertoget

Både småbarnstoget og borgertoget følger samme ruter dom tidligere.

– Vi oppfordrer også i år grupper, lag og foreninger til å lage morsomme innslag og parodier i toget. I fjor var det veldig mage fine bidrag fra korpsene, speideren, de ulike gruppene i idrettslaget og andre foreninger. Det setter en spiss på toget og vi håper mange også i år gir sitt bidrag, sier Tor Martin Kristiansen og legger til at komiteen også i år lokker med hyggelige premier.

Folkefest

Også folkefesten har funnet sin form. Komiteen legger vekt på at programmet skal være verdig, men ikke langtekkelig.

– Programmet skal vare i cirka en time. De fleste talerne og konferansierer er klare og vi kan røpe at dagens hovedtale vil bli holdt av en person som er kjent over hele landet, opplyser Kaia Dannevig Mollestad.

18.mai er i år en fridag, og det gjør dermed ikke noe om man blir litt sliten.

– Vi håper på god deltakelse og at folk også er flinke til å bruke byens utesteder, sier komiteleder Abrahamsen, dom opplyser at det ikke vil bli sendt ut program i postkassene. Dette vil være synlig på komiteens Facebook-side og det vil også bli lagd plakater med QR-koder.