Det er Team Rynkeby som står i spissen for vårtreffet og inntektene går til Barnekreftforeningen.

– I fjor var vi med på arrangementet på Kjerlingland. I år har vi lagt arrangementet til Holta og håper mange har lyst til å ha det gøy sammen med oss og samle inn penger til et godt formål, sier Gro Berit Haatveit, som sammen med barnkreftforeningens fylkesleder Anette Iren Nordhaug og Marit Kjelsaas i Rynkebys støtteapparat promoterer vårens store arrangement i Lillesand, hvor formålet er å skape masse gøyale aktiviteter for hele familien og samtidig få inn noen kroner til den gode saken.

Familiearrangement

– Vi har fått god sponsorhjelp fra Lillesands Sparebank. Derfor kan vi holde billettprisene lave og også hyggelige kioskpriser, forteller de tre, som kan fortelle at de ikke har intensjon om stenge Holta for folk som er på søndagstur eller trening.

– Kommunen har latt oss låne området gratis, men vi kommer ikke til å bruke hele Holta, men du må ha et armbånd for å kunne delta i aktivitetene, forteller de og ramser opp natursti, fuglekassesnekring, ansiktsmaling, hoppeslott og ferdighetsløype på sykkel som noen av aktivitetene som barn og voksne kan kose seg med gjennom fem timer.

– Og så kommer Asbjørn (Larsen) med snurrebassene sine og Edle (Gulløy Larsen) skal også finne på noe gøy, forteller arrangørene. I tillegg blir det musikalsk underholdning med Bandet Knut og familieshow med Erik Mogeno som både kan buktale og trylle. Klovnen Stian Stinaldo kommer også innom.

– Dette kommer til å bli knallgøy, smiler Marit Kjelsaas, som er glad for at Team Rynkeby både har tatt initiativ til en aktivitetsdag med barna i sentrum og at pengene går til et godt formål.

Det er mange frivillige som stiller opp for å få aktivitetene til å gli smertefritt og stå for kiosksalget denne søndagen.

– Folk har vært veldig positive og flere har kommet med forslag til aktiviteter. sum blir dette veldig moro. Her kan familiene kose seg med aktiviter og en litt annerledes kiosk med snille priser.Kiosken er nemlig veldig viktig på et slikt arrangement, spesielt for besteforeldre som er så heldige å få bli med barnabarna, smiler de tre damene.

Sykling og innsamling

Team Rynkeby i Agder har holdt på i fem år. Målet er hvert år å sykle til Paris, men under koronaen ble det laget alternative arrangementer innenlands. Nå er både syklister og støtteapparat glade for å sette kursen mot den franske hovedstaden.

Bare fra Lillesand har det vært med 40 deltakere. Flere av dem har deltatt flere ganger og også i år er det åtte lillesandere som skal sykle til Paris. Dette til tross for at man må betale alle utgifter til utstyr og reise selv og i tillegg bidra til innsamling av midler til et godt formål.

– Vi regner med at hver av oss må ut med cirka 20.000 kroner for en sånn tur, men så er det også veldig meningsfylt og vi treffer utrolig mange flotte mennesker, sier Gro Berit Haatveit.

Barnekreftforeningen

Team Rynkeby i Agder har valgt Barnekreftforeningen som sin partner. Det Anette Iren Nordhaug er både glad og takknemlig for. Hun kan fortelle at kreft er den sykdommen flest barn dør av i Norge hvert år. Takket være god forskning er imidlertid tallet på vei. Flere overlever, men noen får også senskader. Midlene som Team Rynkeby samler inn skal gå til forskning både på å bekjempe sykdommen, men også på senskader.

– Noe av det som gjør størst inntrykk på oss som sykler er møtet med de som har opplevd dette på nært hold. Vi har møtt barn som dør av kreft og deres pårørende, noen som lever med kreft og noen som har overlevd med og uten senskader. Det er sterkt, men det føles også godt å kunne bidra med noe, sier Gro Berit Haatveit, som kan fortelle at Team Rynkeby starter allerede tidlig på høsten med å samle inn sponsorater og trene til den store sykkelturen som ender i Paris.

Før Vårtreffet i Holta er Team Rynkeby tett på å nå en million kroner i innsamlede midler. Målet er 1,5 millioner kroner før man når Paris i forbindelse med sommerens Tour de France.

– Vi er heldige og har mange gode støttespillere, men vi merker at det er tøffere i år enn tidligere. Det er urolige tider og mange bedrifter er usikre på fremtiden. Det er imidlertid stor positivitet omkring dette prosjektet og det er vi glade for, sier Haatveit, mens Nordhaug forsikrer at pengene kommer godt med og bidrar til positive resultater.