annonse

Januarfilmene på kino

Bumblebee
Bumblebee: Hailee Steinfeld som Charlie and Bumblebee i filmen Bumblebee. Pressefoto (Foto: )

+ Filmvinteren er sikret med både action og barnefilmer.

  • Christian Muri Clemetsen

Bumblebee

Norgespremiere 4. januar

Varighet: 1t 53 min

Format: 2D – Aldersgrense: alle

En ny film i det spennende Transformers-universet. Handlingen utspiller seg på 80-tallet, og følger forhistorien til Bumblebee. Charlie (Hailee Steinfeld) ønsker seg en bil til attenårsdagen, og kommer over en gul boble på en skraphaug i nærheten. Når hun tar den med seg hjem for å sette den i stand, oppdager hun at det skjuler seg noe helt annet bak karosseriet. Bumblebee har holdt seg i skjul fra forfølgerne sine, men nå er de på sporet av ham igjen.

Dragetreneren 3

Norgespremiere 11. januar

Varighet: 1t 35 min

Format: 2D/3D – Aldersgrense: 6 år

Fortsettelsen på eventyret til Hikken og dragen hans, Tannløs. Hikken er blitt sjef for stammen, og har fullført drømmen sin om å lage et lite samfunn der drager og mennesker kan leve sammen side om side. Men farer truer landsbyen deres, og Hikken og resten av dragetrenerne blir tvunget til å sette kursen mot et nytt hjem. Da han var liten, fortalte faren hans historier om en myteomspunnen, hemmelig verden hvor dragene bor, og Hikken bestemmer seg for å finne ut av om dette stedet faktisk eksisterer.

The Mule

Norgespremiere 11. januar

Varighet: 1t 57 min

Format: 2D Aldersgrense: 12 år

Earl blir tilbudt jobb som bare krever at han kjører litt bil mot gode penger. Det Earl ikke vet er at han nettopp har sagt ja til å bli narkotikasmugler.

Eastwood spiller Earl Stone, en mann i 80-årene som er blakk, alene, og på randen av konkurs. Når han blir tilbudt en jobb som bare krever at han kjører litt bil mot gode penger, er valget enkelt. Det Earl ikke vet er at han nettopp har sagt ja til å bli narkotikasmugler for ett mexicansk kartell.

Han gjør det bra, så bra, at han stadig får større oppdrag, og får en medhjelper fra kartellet til å holde oppsyn med han.

Med ett nytt «narkotikaesel» som gjør det så bra, tar det ikke lang tid før han dukker opp på radaren til den hardtarbeidende DEA-agenten Colin Bates (Bradley Cooper). Med både politi og ett kartell i hælene begynner Earl og ta fatt på sin egen fortid. Han forstår at tiden begynner å renne ut for å rette opp i feilene han har begått.

Glass

Norgespremiere 18. januar

Varighet: 1t 59 min

Format: 2D Aldersgrense: 15 år

M. Night Shyamalan bringer sammen fortellingene fra to av sine suksessfilmer Unbreakable (2000) og Split (2016) i denne helt nye, eksplosive og tegneserieinspirerte thrilleren Glass. Bruce Willis returnerer fra Unbreakable i rollen som David Dunn, vi møter også igjen Samuel L. Jackson kjent i rollen som Elijah Price og under psevdonymet Mr. Glass. Fra Split returnerer James McAvoy i rollen som Kevin Wendell Crumb og hans mange og forstyrrede identiteter. Casey Cooke, kjent for å være den eneste som har overlevd et møte med The Beast, spilles også denne gangen av Anya Taylor-Joy.

Glass fortsetter der Split sluttet. Dunn fortsetter å forfølge Crumbs overmenneskelige identitet The Beast, i en serie av eskalerende møter. I skyggene lurer Price, som framstår som selve orkestratoren og sitter på hemmeligheten, som er av avgjørende betydning for både Dunn og Crumbs.

Second act

Norgespremiere 18. januar

Varighet: 1t 41 min

Format: 2D – Aldersgrense: 12 år

Jennifer Lopez får muligheten til å tjene gode penger for et finansfirma. Det er bare det at hun ikke er kvalifisert.

Rive-Rolf Krasjer Internett

Norgespremiere 25. januar

Varighet: 1t 48 min

Format: 2D/3D – Aldersgrense: alle

I «Rive-Rolf krasjer Internett» forlater våre venner den trygge spill arkaden og må begi seg ut i det ukjente, spennende og ekspansive internettet, som kanskje bryter sammen ved et besøk av Rive-Rolf. Videospillets skurk Rive-Rolf og hans bråkmaker-venninne Vanilje von Sukkertopp setter alt på spill når de reiser ut i det verdensomspennende internettet på jakt etter en erstatningsdel, slik at Vaniljes spill skal overleve i arkaden.

Rive-Rolf og Vanilje må stole på Internetts innbyggere, Netizens i jakten på den utdaterte delen, men med hjelp av Yesss, hovedalgoritmen for et av de mest populære sidene på Internett og den supertøffe racerbilsjåføren Shank, fra bilspillet alle spiller, Slaughter Race legger de ut på en reise som aldri kan «ctrl+alt+del».

Green Book

Norgespremiere 25. januar

Varighet: 1t 50 min

Format: 2D – Aldersgrense: alle

Inspirert av en sann historie om et unikt vennskap.

En italiensk-amerikansk dørvakt får jobb som sjåfør for en afroamerikansk klassisk pianist og sammen drar de på turné gjennom sørstatene i Amerika. Året er 1962, når nattklubbverten/utkasteren Anthony «Tony Lip» Vallelonga plutselig står uten jobb. Han blir tilbudt et uvanlig oppdrag hvor han skal kjøre musikeren Dr. Don Shirley på en to måneders turné gjennom de dypeste amerikanske sørstatene. Tony blir så overrasket over at doktoren er afroamerikaner og ikke det han mener er en vanlig doktor, at han først er skeptisk til å ta jobben, men lønnen er for god til å takke nei. DR Shirley er en høyt utdannet, sofistikert kunstner som snakker flere språk, har tre doktorgrader og er en bejublet musiker, mens Tony er en familiekjær, italienskættet mann fra gata med en tendens til å havne i bråk og med en forkjærlighet for rock’n roll og fritert kylling. Tony blir sjokkert vitne til virkeligheten for svarte amerikanere i de segregerte sørstatene, og han forstår snart at det var hans fortid som brutal utkaster som gjorde at han ble tilbudt jobben. Don gjengjelder lojaliteten gjennom å hjelpe den ikke akkurat skrivesterke Tony med sine daglige kjærlighetsbrev til sin kone hjemme i Brooklyn. De to kunne ikke vært mer forskjellig, og det tar sin tid før de finner felles grunn i at begge blir uglesett av verden rundt seg. Slik starter et gryende, men forsiktig vennskap.

Kinosjef Lillesand kino