Kor og korps får øve sammen igjen

(Agderposten) Helsedirektoratet har godkjent smittervernlederen for trygge musikkøvelser.

Det opplyser Norsk musikkråd i en pressemelding onsdag kveld.

Med to meters avstand og maks 30 personer sammen kan band, orkestre og alle andre musikklag igjen få spille sammen. Det er ikke lov til å berøre andres instrumenter eller utstyr.

– Det har vært stor usikkerhet om korpsene og de andre lagene i musikkfrivilligheten faktisk skulle få øve før 17. mai. Dette fordi forbudet mot kulturarrangementer ikke har presisert hvordan øvelser kan forelå. Onsdag kveld, under fire uker før nasjonaldagen, kom endelig gladmeldingen hele musikknorge har ventet på, skriver styreleder Bjørgulv Vinje Borgundvaag og generalsekretær Bjarne Dæhli i pressemeldingen.

- Musikk er svært viktig for folkehelsen. Koronarestriksjonene har rammet kulturlivet hardt. De økonomiske konsekvensene er betydelige, men det sosiale og inkluderende fellesskapet som oppleves på musikkøvelsene har også vært dypt savnet, sier styreleder Borgundvaag.

- Vi fanger opp mange barn og unge som aldri kommer på førstelaget eller faller fra i idretten, hos oss er det ingen reservebenk, sier han videre.