BLIR ANIMASJONSFILM: Kardemomme by i Dyreparken. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB

Lager film om Kardemomme by

(Agderposten) Innspillingen av en ny animasjonsfilm er i gang i Dyreparken.

- Thorbjørn Egners fortelling om de tre røverne er evig aktuell og det er en fryd å få gi animert liv til denne klassikeren. Jeg ønsker å ta vare på det vi alle elsker og kjenner så godt fra før, og samtidig gi historien en leken energi gjennom det nye animasjonsuttrykket, sier regissør Rasmus A. Sivertsen i en pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon.

Innspillingen skjer i Kardemomme by Filmstudio i Dyreparken i Kristiansand, kun et steinkast fra den ekte Kardemomme by. Filmen kommer på kino før jul i 2022.

«Folk og røvere i Kardemomme by»

Regi: Rasmus A. Sivertsen

Manus: Karsten Fullu

Produsenter: Heidi Palm Sandberg, Åshild Ramborg

Distributør: Nordisk Film Distribusjon

Premiere: Desember 2022

- På bakgrunn av våre erfaringer med Dyrene i Hakkebakkeskogen har vi stor tillit til at Qvisten også med Folk og røvere i Kardemomme by vil kunne skape en film som vår far ville vært glad for, uttaler Thorbjørn Egners sønn, Bjørn Egner.

- Det er utrolig gøy at filmen om Kardemomme By filmes her i Dyreparken og at lokale krefter bidrar i produksjonen. Dette er et samarbeid vi er utrolig stolte av å være en del av, sier Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Dyreparken.

Qvisten Animation er Nordens største animasjonsstudio og står bak filmer som Dyrene i Hakkebakkeskogen (2016), KuToppen-filmene (2018 og 2020) og Kaptein Sabeltann og den magiske diamant (2019).

Les også
Her er Dyreparkens nye storsatsing: – Slottet måtte godkjenne navnet
Les også
Her er Dyreparkens nye tiger
Les også
Slik blir Sabeltann-sommeren: - Noe helt annet